Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ επιμένουν οι θεσμοί

Μπορεί προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να αναφέρθηκε στην ακύρωση των νόμων για το σπάσιμο και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όπως προκύπτουν από τις ρυθμίσεις για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ωστόσο το θέμα παραμένει στο προσκήνιο.


Οι θεσμοί ζητούν επακριβώς από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο θα είναι το εναλλακτικό της σχέδιο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά εκείνο για τον ΑΔΜΗΕ. Επί της ουσίας ζητούν η κυβέρνηση να δεσμευτεί για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ για το ενδεχόμενο αποτυχίας του σχεδιασμού της.
Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα διατράνωνε πως με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ, αλλά και ότι η ΔΕΗ θα αποζημιωθεί πλήρως για τον ΑΔΜΗΕ.

Θέση της ΓΕΝΟΠ είναι ότι ο διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ θα είναι καταστροφικός για τον όμιλο ΔΕΗ, ενώ αντιτίθεται στην περίληψη μέρους της ΔΕΗ (17%) στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.


Πηγή: CNN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα