Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η Τοξότης αναλαμβάνει το πρώτο τμήμα του Πάτρα – Πύργος

Κοινοπρακτικό σχήμα με επικεφαλής την εταιρεία Τοξότης αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατασκευή του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος. Ο λόγος για το τμήμα Δουναιίκα - Πύργος, μήκους 8,14 χιλιομέτρων που θα γίνει σε νέα χάραξη και περιλαμβάνει τον κόμβο Πύργου. Το σχήμα προσέφερε έκπτωση 55,3%, με το έργο να είναι ύψους 67,2 εκατ. ευρώ και αποτελεί μία από τις συνολικά οκτώ δημοπρατήσεις του οδικού άξονα συνολικού μήκους 74 χιλιομέτρων.


Αρχικός στόχος του υπουργείου Υποδομών ήταν οι έξι εργολαβίες να δημοπρατηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, το οποίο όμως, παρέρχεται μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Ο Χρ.Σπίρτζης ματαίωσε τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 360 εκατ. ευρώ, προκειμένου να το επαναδημοπρατήσει τμηματικά ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία μικρότερες κατασκευαστικές εταιρείες και για να μπορεί να χτυπηθεί η...διαπλοκή. Αυτό τη στιγμή που το έργο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, είχε προενταχθεί από το 2014 για χρηματοδότηση στο ΣΕΣ 2014-2020, είχε πάρει κωδικό αριθμό ενάριθμου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είχε γίνει αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εμπροσθοβαρές για την κατά προτεραιότητα χρηματοδότησή του.

Να σημειωθεί ότι η Τοξότης ανήκει στον όμιλο Καλογρίτσα του οποίου ο επικεφαλής Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.capital.gr

Δημ. Δελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα