ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Προβάδισμα οκτώ μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Στο 54% η παράσταση νίκης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συγκεντρώνει ποσοστό 25,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 17,5% - Έκπληξη η «εκτόξευση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο 2,5%, με την Πλεύση Ελευθερίας να αντλεί ψηφοφόρους από πολλές πλευρές - Δείτε τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων

Προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ στην τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτιοκού σταθμού Σκάι, που παρουσιάστηκε σήμερα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου.


Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%,, έναντι του 17,5% του κυβερνώντος κόμματος, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, που ανεβάζει τα ποσοστά της στο 7%. Τέταρτο έρχεται το ΚΚΕ με 5,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και Ένωση Κεντρώων με 4%.

Εκτός Βουλής παραμένουν, όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, που συγκεντρώνουν αμφότερα 2%. Λίγο πιο πάνω, στο 2,5%, βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται σε δημοσκόπηση για πρώτη φορά και εμφανίζεται να «αντλεί» τη δύναμή της από πολλές διαφορετικές πλευρές, ενώ μόλις στο 1% ανέρχεται το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας.

Περισσότεροι από τους μισούς (54%) ερωτηθέντες προβλέπουν πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 19,5%, 

Σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, το 80,5% των Ελλήνων πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο, ακόμη κι αν εξαντλήσει την τετραετία.

Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το ίδιο κλίμα επικρατεί και στη «δεξαμενή» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 7 στους 10 ψηφοφόρους της αριστερής παράταξης δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση που εξέλεξαν. Ωστόσο το 44% προτιμά η συγκυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία ενώ, στον αντίποδα, το 41% επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν με αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα και το 41% εκτιμά ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο τελευταίο Eurogroup είναι αρνητικές για την Ελλάδα.

Απαισιοδοξία επικρατεί και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αφού το 74% προβλέπει ότι η κατάσταση των νοικοκυριών θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα