ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Τετ-α-τετ Τσίπρα με Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Έτοιμοι για «βαριά διπλωματία» πήγαν οι Τούρκοι στη συνάντηση, ενώ ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον Γιάννη Μουζάλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτήν την ώρα, στην Κωνσταντινούπολη, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διεξάγεται στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ. 


Στη συνάντηση, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που «ανέβηκαν» στο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Facebook, ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, σε μια πιο εμφανώς... χαλαρή διάθεσή, την ώρα που απέναντί τους βρίσκεται το «βαρύ πυροβολικό» των Τούρκων.

Και αυτό, καθώς ο κ. Ερντογάν συνοδεύεται από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεϊντούν Σινιργίογλου, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Ελλάδα. 

Η σύνθεση της τουρκικής αποστολής «μαρτυρά» ότι οι γείτονες πήγαν στη συνάντηση, έτοιμοι για βαριά διπλωματία και με πρόθεση να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά διμερή -και όχι μόνο- θέματα.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα νέο όραμα στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν για την ελληνική μειονότητα και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα