Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

MOYZAΛΑΣ: ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ HOT SPOTS TOY ΑΙΓΑΙΟΥ.

Την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα hot spot που λειτουργούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προκειμένου να υποστηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε για την επιτάχυνση συγκρότησης των επιτροπών εξέτασης παροχής ασύλου.

«Στα νησιά και στην ενδοχώρα έχουμε τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Στα νησιά βρίσκονται  8.000 άνθρωποι που σχεδόν όλοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου.  Πιθανότατα, το 90% αυτών θα κάνουν και προσφυγές» εξήγησε ο υπουργός.

Πρόσθεσε δε ότι χωρίς την τροπολογία θα χρειαζόταν έως και δύο χρόνια για την συγκρότηση των επιτροπών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου για να προειδοποιήσει «Το παιχνίδια στα νησιά παίζεται μέσα στους επόμενους μήνες και δεν έχουμε την πολυτέλεια της γραφειοκρατίας».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η αρχική μορφή της τροπολογίας είχε περιττές διατάξεις που προκάλεσαν «θεμιτές αντιδράσεις» γι αυτό και « αποφασίσαμε να φέρουμε ως τροπολογία ότι είναι πραγματικά κατεπείγον.

Σε άλλο σημείο είπε ότι «Φταίω που δεν προβλέψαμε αυτή την κατάσταση. Οι επιτροπές έπρεπε να έχουν φτιαχτεί νωρίτερα» και πρόσθεσε «Αυτές οι επιτροπές είναι κατεπείγουσα αναγκαιότητα. Αν καθυστερήσουν 15 ημέρες θα έχουμε ζημιά για την χώρα».
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα