ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Τα best of της Σίφνου σε οκτώ απολαυστικά κυκλαδίτικα βήματα κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου

Τα καλύτερα στη Σίφνο

Είναι το πρώτο νησί που μας έρχεται στο μυαλό από αυτά που έχουν… κάτι για όλους: Παραλίες οργανωμένες, οικογενειακές ή και ερημικές. Γραφική κυκλαδίτικη ομορφιά, αλλά και φύση. Ήσυχα ψαροχώρια αλλά και νυχτερινή ζωή. Αφορμές για sightseeing αλλά και το απαραίτητο couleur locale, με σούπερ τοπική κουζίνα, πανηγύρια και παραδοσιακά προϊόντα. Με λίγα λόγια, κανείς δεν φεύγει παραπονεμένος από τη Σίφνο. Κι έχουμε όλα τα highlights συγκεντρωμένα, για να το αποδείξουμε.


Best of βόλτες

Δεκατέσσερις είναι οι οικισμοί του νησιού, αλλά χωρίς αμφιβολία αυτοί που ξεχωρίζουν είναι:
-η Απολλωνία, η αυθεντικά κυκλαδίτικη Χώρα του νησιού, χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους που στέκουν στην καρδιά της Σίφνου, με ολόλευκα σπιτάκια, γαλάζιες πόρτες και, φυσικά, την μερίδα του λέοντος σε μπαράκια και νυχτερινή ζωή.
-το Κάστρο, η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, μια ενετική καστροπολιτεία που πλέον αποτελεί «ανοιχτό μουσείο» πάνω στο λόφο, και ενδείκνυται για ατελείωτες βόλτες στα δαιδαλώδη καλντερίμια, μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και θέα στη θάλασσα από την πίσω πλευρά της.
-ο Αρτεμώνας, στολίδι του νησιού μια ανάσα από την Απολλωνία, με πανοραμική θέα προς το κάστρο και τα γύρω νησιά, αλλά και πλακόστρωτα σοκάκια γεμάτα αρχοντόσπιτα και ολάνθιστους κήπους. 
-οι Καμάρες, ο οικισμός του λιμανιού της Σίφνου, που διαθέτει χρυσαφένια αμμουδιά κι ένα εκκλησάκι για καρτποσταλικά ηλιοβασιλέματα – αρκεί να ανεβείτε τα εκατό σκαλοπάτια για να φτάσετε στην σκαρφαλωμένη στα βράχια εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα