Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

«Έκρηξη» στα νέα φέσια προς την εφορία τον Μάιο

Από τους χειρότερους μήνες ο Μάιος καθώς έμειναν απλήρωτοι φόροι ύψους 1,254 δισ.! Ξεπέρασαν τα 88,8 δισ. τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη στο τέλος Μαΐου. Πάνω από 5 δισ. οι νέες οφειλές εντός του έτους. Εντονος προβληματισμός στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Έκρηξη» στα νέα φέσια προς την εφορία τον Μάιο - Προστέθηκαν νέες οφειλές 1,254 δισ.


«Φουσκώνει» επικίνδυνα μήνα με τον μήνα η μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, λόγω της αυξανόμενης αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπέρασαν στο τέλος Μαΐου τα 88,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,58 δισ. ευρώ αποτελούν «φρέσκες» οφειλές (δημιουργήθηκαν από τις αρχές του χρόνου), ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν παλαιό χρέος (έως 31-12-2015).

Ο Μάιος ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες καθώς έμειναν απλήρωτοι φόροι 1,254 δισ. ευρώ, προκαλώντας προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιμένει χειρότερες μέρες λόγω της υπερφορολόγησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι δημιουργούν κάθε μήνα νέες οφειλές προς την εφορία πάνω από ένα δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στις εισπράξεις, τα στοιχεία δείχνουν ότι από το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που έχει συσσωρευτεί έως το τέλος του 2015, διαμορφώθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του έτους στο 1,26 δισ. ευρώ.

Οι εισπράξεις έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους διαμορφώθηκαν στο πεντάμηνο στα 677 εκατ. ευρώ.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα