Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Εκτός νυμφώνος το Mega μετά 27 χρόνια!

Η πιο ισχυρή σύγκρουση ξεκίνησε. Υπάρχουν 11 υποψήφιοι για τέσσερις άδειες και οι δύο είναι ήδη εκτός! Το Mega, ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος της κυβέρνησης, κατέθεσε φάκελο χωρίς τραπεζική ενημερότητα και είναι πλέον εκτός διαδικασίας. Το πρώτο βήμα του σχεδίου αδειοδότησης θεωρείται θετικό και ο Νίκος Παππάς κερδίζει τις εντυπώσεις.

Κατά σειρά, αιτήσεις κατέθεσαν οι εταιρείες: Ειδήσεις Ντοτ Κομ – ΣΚΑΪ, Νέα Τηλεόραση – Star, ΑΝΤΕΝΝΑ TV, Dimera Media Investments Limited (Ιβάν Σαββίδης), Alpha TV, Ιωάννης – Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης, Άλτερ Έγκο (Βαγγέλης Μαρινάκης), Epsilon TV, Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου ΑΕ (Νικόλαος Ντάβαρης), Τηλέτυπος (Mega) και ΑΡΤ TV (Γιώργος Καρατζαφέρης), που είναι ήδη κομμένο (βλέπε ρεπορτάζ σε διπλανή στήλη).

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θα κορυφωθεί, καθώς οι θέσεις δεν φτάνουν. Επίσης, είναι προφανές πως όσοι εκπέμπουν σήμερα, εάν κοπούν κατά τη διαδικασία, θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να συνεχίσουν. Και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Είτε με «εταιρεία back up», είτε με την εξαγορά περιφερειακών σταθμών ανά την Ελλάδα. Θεωρείται επίσης βέβαιο πως στα νέα σχήματα θα εμφανιστούν και άλλοι μέτοχοι, με αντάλλαγμα την παροχή τηλεοπτικών εγκαταστάσεων. Ακόμη, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, όπως ο Τούρκος Ιλιτζαλί ή το Μακεδονία TV, που θα διεκδικήσουν θεματικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, όταν προκηρυχθούν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι o μοναδικός μέτοχος της Άλτερ Έγκο, η οποία έχει το απαιτούμενο εκ του νόμου μετοχικό κεφάλαιο των 8.000.000 ευρώ. Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας, διευθύνουσα σύμβουλος η Φωτεινή Υψηλάντη και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Βρέντζος. Έδρα της εταιρείας είναι η οδός Ηπείρου 5 στην Αθήνα και η στελέχωσή της με πρόσωπα της αγοράς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Η δεύτερη εταιρεία που προκάλεσε έκπληξη είναι η Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος, με τρεις δικηγόρους στο ΔΣ και μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ. Μέτοχός της είναι η κυπριακή εταιρεία SNP Southeast Network Public Limited, με μέτοχο τον Νικόλαο Ντάβαρη, που μετέχει επίσης στη Star Επενδυτική. Η εταιρεία θα διεκδικήσει άδεια και στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο απρόοπτο και δεν περάσει το Star στην επόμενη φάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «γέφυρα», ενώ μπορεί να γίνει και η εταιρεία που θα φιλοξενήσει το Mega. Τρίτος νέος ενδιαφερόμενος είναι ο Ιβάν Σαββίδης με την Dimera, που εκπροσωπείται από τον διευθύνοντα σύμβουλό της Αρτούρ Νταβιντιάν, ο οποίος είναι κάτοχος MBA του Oxford University, ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελλάδα και είναι μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα