Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Γ.Πουλόπουλος: Το Mega δεν προσκόμισε φορολογική ενημερότητα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Εμπλοκή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες! Αλλάζουν τα δεδομένα εντός των επομένων ωρών για τους 10 (λόγω αποχώρησης Καρατζαφέρη) υποψήφιους.

“Το Mega, εξ΄όσων γνωρίζω, δεν έχει προσκομίσει φορολογική ενημερότητα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”, επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς κ.Γιώργος Πουλόπουλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Απαντώντας στα ερωτήματα της επιτροπής ο κ.Γιώργος Πουλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το 47% των δανείων που έχει δώσει η τράπεζα Πειραιώς σε μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι καταγγελμένα (202 εκατ.). Τα δάνεια των συστημικών τραπεζών σε μμε είναι 1,3 δις και στα κόμματα 300 εκατ. ευρώ, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ειδικότερα η τράπεζα Πειραιώς έχει 432 εκατ. ευρώ δάνεια σε μμε, με τις εξασφαλίσεις να είναι στα 306 εκατ. και τις προβλέψεις στα 194 εκατ.



Την ίδια στιγμή, μόνο το 2015 από την Πειραιώς δόθηκαν συνολικά για διαφήμιση σε όλα τα μμε 19,4 εκατ. ευρώ. Αν προστεθούν και τα ποσά των χορηγιών που έκανε μέσα στο 2015 η τράπεζα Πειραιώς, το ποσό της διαφήμισης ανέρχεται στο ποσό των 24,6 εκατ. ευρώ, γεγονός παράλογο αφού μέχρι πρόσφατα δεν υπήρξαν νέα τραπεζικά προϊόντα τα οποία προσφέρονταν στο κοινό ενώ οι τράπεζες εξαιτίας των περιορισμών δεν μπορούν να δώσουν δάνεια, δεν μπορούν να ανοίξουν νέους λογαριασμούς, δεν μπορούν να προτείνουν επενδύσεις και γενικά είναι εύκολα κατανοητό ότι η τύχη τους δεν συνδέεται με κάποια διαφημιστική καμπάνια.

Από τα εξυπηρετούμενα δάνεια τα μεγαλύτερα είναι σε:

ΑΝΤ1 67 εκατ. ευρώ.
Πρώτο Θέμα 36 εκατ. ευρώ.
Πήγασος 32 εκατ. ευρώ.
Νέα Τηλεόραση (Star) 28 εκατ. ευρώ.
ΔΟΛ 21 εκατ. ευρώ.
Mad 15 εκατ. ευρώ.
Real 6,5 εκατ. ευρώ.

Ο Γ. Πουλόπουλος παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ότι από τα 240 εκατομμύρια των δανείων σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα 238 εκατομμύρια είναι προβλέψεις, δηλαδή δεν μπορούν να αποπληρωθούν και ως εκ τούτου θεωρούνται χαμένα λεφτά από την τράπεζα Πειραιώς. Οι καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων των 2 κομμάτων του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού έγιναν όταν είχε ήδη ανακοινωθεί η σύσταση της παρούσας εξεταστικής επιτροπής.http://mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα