Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

"Ξήλωσαν" αιφνιδιαστικά τον Διευθυντή του ΚΕΦΟΜΕΠ & του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ με απόφαση Πιτσιλή

του Σπύρου Δημητρέλη
Από τη δημοσίευση της απόφασης στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης πληροφορήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η διεύθυνση του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου την αιφνιδιαστική απομάκρυνσή της, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή. 

Η απόφαση έχει πέσει ως κεραυνός εν αιθρία σε όλο το υπουργείο Οικονομικών, διότι ξηλώνεται ο επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ κ. Δ. Μασίνας ένα εμπειρότατο στέλεχος των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου το ΚΕΦΟΜΕΠ χειρίζεται υποθέσεις με ιδιαίτερο οικονομικό και όχι μόνο ενδιαφέρον. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μασίνας, σύμφωνα με γνώστες εκ των έσω του υπουργείου Οικονομικών, έχει ολοκληρώσει τον φορολογικό έλεγχο με ιδιαίτερη επιτυχία σε δεκάδες υποθέσεις προσώπων μεγάλου οικονομικού βεληνεκούς, καταφέρνοντας υψηλό ελεγκτικό και εισπρακτικό αποτέλεσμα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. 

Η αιφνιδιαστική απομάκρυνσή του από τον Γ. Πιτσιλή μόνο έντονα ερωτήματα έχει προκαλέσει στην υπηρεσιακή γραφειοκρατία του υπουργείου Οικονομικών. 
Μερικά από αυτά τα ερωτήματα, όπως μεταφέρθηκαν στο Capital.gr, είναι τα εξής: 
- Ποιος είναι ο λόγος της απομάκρυνσης σε μια περίοδο που το ΚΕΦΟΜΕΠ χειρίζεται πολύ σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής.
- Ποιος ο λόγος της απομάκρυνσης την ώρα που οι ποσοτικοί δείκτες του ΚΕΦΟΜΕΠ δείχνουν κάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία παρακολούθησης της φορολογικής διοίκησης όπου το ΚΕΦΟΜΕΠ το 2015 ξεπέρασε τους στόχους βεβαίωσης που είχαν τεθεί. 
- Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία ελήφθη η απόφαση της αιφνιδιαστικής απομάκρυνσης κι ενώ βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης το μεγαλύτερο μέρος του στελεχιακού δυναμικού του υπουργείου Οικονομικών. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως κύκλοι της ΓΓΔΕ υποστηρίζουν σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα δύο στελέχη δεν έπιασαν τους στόχους των εσόδων που είχαν τεθεί για τα δύο Κέντρα με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνουν τα κριτήρια που είχαν τεθεί κατά την αξιολόγηση τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ΚΕ.ΦΟ.ΜΕΠ ο στόχος του 8μήνου για τα έσοδα ήταν 77,006 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 41,796 εκατ.ευρώ (απόκλιση 45,7%). Στο Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ ο στόχος ήταν 276,116 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 128,464 εκατ.ευρώ (απόκλιση 53,5%)
Γνώστες των διαδραματιζόμενων στο ΚΕΦΟΜΕΠ υποστηρίζουν ότι η υστέρηση για την οποία κάνουν λόγο κύκλοι της ΓΓΔΕ είναι πλασματικοί, καθώς πρόσφατα έγινε βεβαίωση ποσού ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ σε φυσικό πρόσωπο, το οποίο όμως έχει εξαφανιστεί και η εισπραξιμότητα είναι μηδενική (υπόθεση Κυριακίδη).
Να σημειωθεί ότι με άλλη απόφαση του Γ. Πιτσιλή απομακρύνθηκε ο υποδιευθυντής του κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων που εκτελούσε χρέη διευθυντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα