ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Στο υπερταμείο περνά η ΔΕΗ και πέντε ακόμα ΔΕΚΟ - Τα ενεργειακά του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Τη μεταφορά έξι ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο καθώς και σειρά ρυθμίσεων για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει προσχέδιο του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τα 2,8 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στο νέο υπερταμείο περνούν  οι ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ, ενώ εκτός παραμένει ο ΑΔΜΗΕ.


Όσον αφορά τα ενεργειακά, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ένα προαπαιτούμενο, δηλαδή η νομοθεσία για τη μετάβαση στη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για τις διατάξεις που είχαν τεθεί σε διαβούλευση από το υπουργείο ενέργειας και βάσει αυτών δημιουργούνται τέσσερις νέες αγορές.

Με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου επιλύεται η εκκρεμότητα για θέσπιση της νομοθεσίας για τη μετάβαση προς τη νέα δομή της αγοράς, ωστόσο παραμένουν ακόμη τρία ακόμη ζητούμενα που αφορούν στη μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου (αύξηση των προς δημοπράτηση ποσοτήτων φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ και ρυθμίσεις για το διαχωρισμό του δικτύου διανομής) καθώς και στις ΑΠΕ (τροποποίηση της κατανομής του ΕΤΜΕΑΡ, ρυθμίσεις για τη για τη βιωσιμότητα του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ).

Για τα υπόλοιπα ενεργειακά προαπαιτούμενα δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση αλλά ρυθμιστικές και άλλες αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι οι ενεργειακές διατάξεις δεν εμφανίζουν κάποια αλλαγή σε σχέση με τις διατάξεις που είχαν τεθεί σε διαβούλευση. Συγκεκριμένα με το σχέδιο νόμου ορίζονται η χονδρική αγορά προθεσμιακών προϊόντων, η ενδοημερήσια αγορά, η αγορά επόμενης ημέρας και η αγορά εξισορρόπησης. Επίσης, ορίζονται οι Διαχειριστές κάθε μίας εκ των αγορών αυτών, καθώς και οι αρμοδιότητές τους για την αρμονική λειτουργία των αγορών που επιβλέπουν.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με δύο συνεδριάσεις, πρωί-βράδυ, στην αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια την επόμενη μέρα, Τρίτη (27 Σεπτεμβρίου), οπότε και αναμένεται αργά το βράδυ η ψήφιση του.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα