Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Έκλειψη παρασκιάς Σελήνης

Η έκλειψη παρασκιάς είναι ένα σπάνιο φαινόμενο όπου ο δίσκος της Σελήνης  κατά την φάση της Πανσελήνου, καλύπτεται από την παρασκιά  της Γης. Το φαινόμενο θα είναι ορατό στη χώρα μας

 Όταν όμως η Σελήνη βρεθεί στην σκιά την Γης τότε δεν φτάνει φως σε αυτήν από τον  Ήλιο με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή.  Τότε λέμε ότι έχουμε έκλειψη Σελήνης. Για να συμβεί αυτό προφανώς πρέπει η Γη να είναι ανάμεσα στον Ήλιο και στην Σελήνη. Έτσι μια έκλειψη Σελήνης συμβαίνει μόνο σε πανσέληνο.



  Όταν η Σελήνη βρεθεί ανάμεσα στον Ήλιο και στην Γη τότε ένα μικρό κομμάτι την Γης μπορεί να βρεθεί μέσα στην σκιά της Σελήνης. Σε αυτήν την περίπτωση στο μικρό αυτό κομματάκι θα   έχουμε ολική έκλειψη Ηλίου και κανένα τμήμα του Ηλίου δεν είναι ορατό. Έτσι μια έκλειψη Ηλίου συμβαίνει μόνο σε νέα Σελήνη.

  Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψιν και το γεγονός πως η σκιά δεν είναι τρίγωνο αλλά ένας κώνος μια και έχουμε 3-διαστάσεις και όχι δύο.

Η έκλειψη Σελήνης για να είναι ορατή απαιτείται το φαινόμενο να αρχίσει και να περατωθεί πάνω από τον ορίζοντα του παρατηρητή.

     Η Ομάδα μας θα παρατηρήσει το φαινόμενο της έκλειψης παρασκιάς της Σελήνης την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7:30 το βράδυ, στη Σαλαμίνα έναντι λέσχης αποστράτων αξιωματικών Ναυτικού.

Αρχή φαινομένου : 7:54 μμ
Μέγιστο φαινομένου : 9:54 μμ
Πέρας φαινομένου: 11:53 μμ


Με τιμή
Η Ομάδα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα