ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Όταν πριν από 34 χρόνια η ΕΡΤ απέκτησε... "Μουσικόραμα"

34 χρόνια συμπληρώθηκαν, από την προβολή της πρώτης μουσικής εκπομπής «Μουσικόραμα» στην ΕΡΤ. Η αρχική ονομασία της εκπομπής ήταν «Μουσική Ποπ», όμως ύστερα από τρεις εκπομπές, μετονομάστηκε (22/10/82) και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία τη δεκαετία του '80. Προβαλλόταν τα απογεύματα της Παρασκευής, πριν από τις 9.00μμ, από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 1982 μέχρι την ολοκλήρωσή της, το Σάββατο 15 Ιουνίου 1991.

Τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Γιώργος Ζιάκας, ενώ η μουσική σύνθεση στους τίτλους έναρξης, με τις εναλλαγές εικόνων από καλλιτέχνες σε ρυθμό πολυβόλου, ήταν τουΣταύρου Λογαρίδη. Η ίδια μουσική είχε χρησιμοποιηθεί και στην ταινία «Οι Απέναντι» (1981). Ο παρουσιαστής της εκπομπής, που δημιούργησε «σχολή» στα μουσικά-τηλεοπτικά 80's, ήταν ο Γιώργος Γκούτης. 

Με το ήρεμο ύφος του και τις πολλές μουσικές γνώσεις, έγινε ο πατριάρχης των βίντεο-κλιπς στην Ελλάδα.

Ο αξιοπρεπής, επαγγελματίας, ευγενικός παρουσιαστής με τις πολλές μουσικές γνώσεις, Γιώργος Γκούτης, εξαφανίστηκε από την τηλεόραση ύστερα από την ολοκλήρωση της εκπομπής το 1991 και σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον, εργάζεται σε τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα