Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Τι κρύβει η μία εβδομάδα παράταση στο διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ

Χρήστος Στεφάνου

Άλλες δύο ημέρες παράταση για δεσμευτικές προσφορές στους μνηστήρες του ΑΔΜΗΕ

Μέχρι και τις τελευταίες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού, κατέφθαναν στη ΔΕΗ διευκρινιστικά ερωτήματα σε σχέση με τα τεύχη του διαγωνισμού, από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η κινητικότητα αυτή αλλά και το ενδιαφέρον με το οποίο εξετάζονται μέχρι και οι τελευταίες λεπτομέρειες της διαδικασίας από τους υποψήφιους επενδυτές (ιδιαίτερα από έναν εκ των τριών που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού), παρότι οδήγησε σε ολιγοήμερη μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών, αποτελεί σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις προάγγελο για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας.


Θυμίζουμε ότι χθες το βράδυ ανακοινώθηκε και επισήμως η 7ημερη παράταση από την πλευρά της ΔΕΗ η οποία και είναι υπεύθυνη για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί και η ανεξάρτητη αποτίμηση, η οποία μάλιστα διενεργήθηκε όχι από την HSBC, η οποία είναι σύμβουλος της ΔΕΗ και υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, αλλά από τη Barclays.

Τώρα σε σχέση με τις τελευταίες πληροφορίες που ήθελαν τη γαλλική RTE να κατεβαίνει στο διαγωνισμό από κοινού με την καναδική Quebec Hydro, πράγματι προ 10ημέρου είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις και επαφές, ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αυτές οι επαφές δε φαίνεται να κατέληξαν σε αποτέλεσμα. Έτσι η πιθανότερη εκδοχή πλέον είναι, η γαλλική RTE να μην εμφανιστεί καθόλου στο διαγωνισμό στη φάση των δεσμευτικών προσφορών.

Αντίθετα τόσο οι κινέζοι της State Grid όσο και οι ιταλοί της Terna δείχνουν πιο ζεστοί και παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία και διαπραγματεύονται ενεργά για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού όπως έδειξε και η απόφαση να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα