Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Σκουρλέτης: Δρομολογούμε νέα σχέδια για ισχυρή ΔΕΗ - Παρωχημένοι οι σχεδιασμοί του ΤΑΙΠΕΔ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, στο 21ο Εθνικό Συνέδριο ΙΕΝΕ «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016» με θέμα «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ’ ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον».


Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτηρισε ως περιορισμένα τα έσοδα που θα αποφέρει στο δημόσιο ενδεχόμενη πώληση της συμμετοχής του σε  ΔΕΗ (17%), ΕΛΠΕ (35%) και ΔΕΠΑ (65%), προκειμένου να κατευθυνθούν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Αντιπαρέβαλε, τόσο το μοντέλο λειτουργίας των ΕΛΠΕ όσο και το μοντέλο απόσχισης του ΑΔΜΗΕ με παραμονή του 51% στο Δημόσιο.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του ότι «αποτελούμε μία πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία, καθώς θα γίνουμε η μοναδική χώρα χωρίς τον παραμικρό έλεγχο του ενεργειακού τομέα από το Δημόσιο»

Φρόντισε έτσι να ταχθεί εκ νέου κατά των ιδιωτικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ των τριών αυτών εταιρειών. Σημειολογικά έχει ενδιαφέρον ότι η τοποθέτηση αυτή ακολούθησε τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος προχώρησε σε μια ανασκόπηση των πεπραγμένων στα ενεργειακά επί υπουργίας του, επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι αντί να πουληθούν κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου με αντίκρισμα ελάχιστα χρήματα για το χρέος, είναι προτιμότερη η υιοθέτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει το ΥΠΕΝ, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, διασφαλίζει το μέγιστο δυνατό όφελος για το Δημόσιο, δίχως αυτό να χάσει τον πλειοψηφικό έλεγχο.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του ΑΔΜΗΕ, σημειώνοντας ότι το σχέδιο που τελικά υλοποιείται (και το οποίο φέρει και την έγκριση των θεσμών) έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει ο πλειοψηφικός έλεγχος της εταιρείας στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που μας πιστώνεται». Είπε ακόμα: "Ας κοιτάξουμε ένα άλλο μοντέλο, αυτό των ΕΛΠΕ, που η διοίκηση ανήκει στο  Δημόσιο. Με τη βοήθεια της πολιτικής μας η εταιρία κλείνει αξιόλογες διεθνείς συμφωνίες, έχει σημαντικές επιδόσεις στα αποτελέσματά της και ιδιαίτερες προοπτικές".

Ακολουθούν σημεία από την ομιλία του κ. Σκουρλέτη:εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα