Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης» στη Σαλαμίνα


Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα για την πολυαναμενόμενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης». Πρώτος σταθμός ήταν η Κρήτη, αρχές Νοεμβρίου τα γυρίσματα συνεχίστηκαν στην Αίγινα και χθες 14 Νοεμβρίου το συνεργείο του Γιάννη Σμαραγδή βρέθηκε στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού στη Φανερωμένη.  


Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος(Καζαντζάκης) - Νίκος Καρδώνης(Σικελιανός) υπό το βλέμμα του Γιάννη Σμαραγδή


η κα. Μαρία Μπούτση υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου με τους πρωταγωνιστές της ταινίας

ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής με την κα. Μαρία Μπούτση

Μετά τους Κωνσταντίνο Καβάφη, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και Ιωάννη Βαρβάκη, ο Γιάννης Σμαραγδής επιλέγει να «σκιαγραφήσει» την σπουδαία προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη. 


Ο Έλληνας σκηνοθέτης που έχει ήδη συμπληρώσει το λαμπερό καστ των πρωταγωνιστών, επέλεξε για τον ρόλο του Καζαντζάκη τον χαρισματικό Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο. Κατά τη διάρκεια της ταινίας και καθώς ο ήρωας μεγαλώνει, τον ενσαρκώνει ο καταξιωμένος ηθοποιός Στέφανος Ληναίος. 


Στέφανος Ληναίος, φωτογραφία: Αλέξανδρος Σμαραγδής
Εντυπωσιακό το καστ της ταινίας. Εκτός απο τους δύο πρωταγωνιστές, στον ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη η Μαρίνα Καλογήρου, τον Γιώργη Ζορμπά υποδύεται ο Θοδωρής Αθερίδης, τον Άγγελο Σικελιανό ο Νίκος Καρδώνης.
Στον ρόλο της Μητέρας του Καζαντζάκη η κατέχουσα τρία βραβεία Χορν Μαρία Σκουλά. Στον ρόλο του Πατέρα του Καζαντζάκη ο Αργύρης Ξάφης. Την Μελίνα Μερκούρη υποδύεται η Ζέτα Δούκα, τον Καθηγητή Θεολογίας ο Πάνος Σκουρόλιακος, τον Καθηγητή Φυσικής ο Ηλίας Λογοθέτης, την Χαροκαμένη Κρητικιά η Έρση Μαλικένζου. Στον ρόλο της Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, στον ρόλο της Εύας Σικελιανού η Αμαλία Αρσένη, η Ολγα Δαμάνη, η Τερέζα Κουίκ, ο Νίκος Κορομβόκης και πολλοί άλλοι. Στο ρόλο του Ελ Γκρέκο ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης ο οποίος συμμετέχει φιλικά και στο ρόλο του Ιερωμένου, εντελώς μεταμορφωμένος, ο Στάθης Ψάλτης.
--> 
Στους παραπάνω ηθοποιούς έρχεται να προστεθεί η φιλική συμμετοχή της Ελληνοαμερικανίδας Anthoula Katsimatides, στον ρόλο της καλής μάγισσας Χρυσούλας Πουαριέ. Η Anthoula Katsimatides είναι ηθοποιός που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη και έχει συμμετάσχει σε αμερικάνικες ταινίες με πιο γνωστή την ταινία «The Family» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το 2017,  μια χρονιά που έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, για τα 60 χρόνια από το θάνατό του.
Συντελεστές της ταινίας:


Διευθυντής φωτογραφίας: Άρης Σταύρου
Ενδυματολόγος-σκηνογράφος: Γιώργος Πάτσας
Ηχολήπτης: Άρης Αθανασόπουλος
Παραγωγός: Ελένη Σμαραγδή
Διευθύντρια παραγωγής:Τζένη Πανουτσοπούλου.



Την διανομή της ταινίας για την Ελλάδα και την Κύπρο έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία διανομής Audiovisual S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα