Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

5 ΧΡΟΝΙΑ "ON LINE"

Φίλοι και φίλες του διαδικτυακού "ON LINE" , συμπληρώσαμε 5 χρόνια από τη έναρξη λειτουργίας του blog (27-12-2011).Πολλοί μου είχαν πει τότε : "καλή προσπάθεια,αλλά δεν θα έχει συνέχεια γιατί θα κουραστείς" , ευτυχώς διαψεύστηκαν,είμαστε εδώ και έχουμε ξεπεράσει τις 30.000 αναρτήσεις  και τις 350.000 μοναδικές επισκέψεις.
Ο χρόνος που έρχεται θα είναι σίγουρα περισσότερο δύσκολος από τον προηγούμενο καθώς θα βαδίζουμε σ'ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον.

Στις ΗΠΑ στις 20 Γενάρη ορκίζεται ο νέος Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ και αναμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί στη διπλωματική σκακιέρα.

Η Τουρκία βυθίζεται σε αστάθεια, την ίδια ώρα που η Κύπρος προσπαθεί να πετύχει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στην παράνομη στρατιωτική εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.Από την άλλη η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα ενέχει χαρακτηριστικά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και καταδεικνύουν πως η Άγκυρα ίσως επιχειρήσει να προκαλέσει μία κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.Είναι δε πολύ πιθανό να έχουμε "θερμό" επεισόδιο τύπου "ΙΜΙΑ" μέχρι τον Μάρτιο.

Στην Ευρώπη τώρα, όλα δείχουν ότι έχει εισέλθει ανεπιστρεπτί σε διαδικασία πλήρους ανασύνθεσης της πολιτικής και κοινωνικής της πραγματικότητας.

Η Ιταλία βρίσκεται με προσωρινή Κυβέρνηση και πριν το κούρεμα καταθέσεων στην ιστορική Τράπεζα Monte dei Paschi,καθώς απέτυχε η αύξηση κεφαλαίου.Ακόμη,έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο χρέος 132,6% του ΑΕΠ (η Ελλάδα το 2009 και πριν την ένταξη στο 1ο Μνημόνιο είχε χρέος 129,7%).

Η Γαλλία βρίσκεται προ των προεδρικών εκλογών (23 Απριλίου και 7 Μαϊου 2017/δεύτερος γύρος) και όλα δείχνουν ότι η Μαρί Λεπέν, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από το Ευρώ, θα είναι στον 2ο γύρο απέναντι στον δεξιό 62χρόνο Φρανσουά Φιγιόν.Κι αν σήμερα αναλυτές και δημοσκόποι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η Μαρίν Λεπέν δεν πρόκειται να κερδίσει στον δεύτερο γύρο, ας θυμηθούμε τι υποστήριζαν οι ίδιοι ένα χρόνο πριν από το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία ή τις αμερικανικές εκλογές. 

Η Αγγλία σύμφωνα με δηλώσεις της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θέλει να ενεργοποιήσει την διετή διαδικασία εξόδου το γρηγορότερο δυνατό. Η ίδια έχει δηλώσει θα το κάνει μέχρι το τέλος Μαρτίου, παρότι σχετικές νομικές διαδικασίες στο Λονδίνο μπορεί να την καθυστερήσουν. 

Η Γερμανία βαδίζει σε εκλογές με πιθανή ημερομηνία την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου.Το "ONLINE" τολμά να κάνει την πρόβλεψη ότι η Καγκελάριος Μέρκελ θα υποστεί συντριπτική ήττα και όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει από το Υπουργείο Οικονομικών ο Β.Σόϊμπλε.

Η Ελλάδα,τώρα,βαδίζει ουσιαστικά χωρίς πυξίδα και οι πιθανότητες ενός Grexit έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα ακόμη και αν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.Το Grexit, εκτός των εξωτερικών εξελίξεων, εξαρτάται και από την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να πάρει εμπρός εντός της ευρωζώνης. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως η ελληνική οικονομία έχει πάρει εμπρός ή πρόκειται να πάρει εμπρός το 2017.
Αντιθέτως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα χειρότερα έπονται...
Την ίδια ώρα ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παραδέχεται ότι  20-25.000 πρόσφυγες (από τους συνολικά 56.975) θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, εφόσον βέβαια προχωρήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το "ON LINE" θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και όπως έχω γράψει το σήμα "ALERT" θα παραμείνει πάνω στο λογότυπο μέχρι την ομαλοποίηση της οικονομικοπολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα.Για κάθε σχόλιο ή πρόταση σας , μπορείτε να μου γράφετε στο mail "m.papadopoulos012@gmail.com" . 

Εύχομαι σε όλους Χρόνια πολλά με Υγεία , Ειρήνη και ευημερία.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο δημιουργός και διαχειριστής του blog "ON LINE"
Μάκης Παπαδόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα