Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΙΜΙΑ /20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την πληροφορία παρουσίας Τούρκων στη μικρή βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός ( που ύστερα πήρε τον τίτλο του Σημαιοφόρου ) , σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη θέση του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo). Την θέση αυτή υποστήριξε πρόσφατα ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ ναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης, αναφέροντας μάλιστα πως η τουρκική φρεγάτα Γιαβούζ προσφέρθηκε να βοηθήσει, αλλά πήρε άμεσα από τους πιλότους του ελικοπτέρου αρνητική απάντηση.Ωστόσο, υπάρχει διαδεδομένη στην Ελλάδα η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί, και ότι η αληθινή αιτία της πτώσης αποκρύφτηκε προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.περισσότερα εδώ wikipedia

ΙΤΑΛΙΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Μετά την μαζική κινητοποίηση υπέρ της έγκρισης των συμφώνων συμβίωσης η οποία οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε εκατό ιταλικές πόλεις, σήμερα σειρά έχουν οι καθολικές και κεντροδεξιές οργανώσεις οι οποίες εναντιώνονται στην ψήφιση του νόμου.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Τσίρκο Μάσιμο στην Ρώμη βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση του Family Day (Ημέρα της Οικογένειας) με σύνθημα "προς την υπεράσπιση των παιδιών και των οικογενειών μας".

Economist: Ετοιμόρροπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Απειλή τα οικονομικά δεινά και σκάνδαλα

«Ακόμα και αριστεροί δυσανασχέτησαν με την πανηγυρική ομιλία Τσίπρα», που στο αγροτικό είναι αντιμέτωπος με τους πρώην σύμμαχους του, σημειώνει το περιοδικό

Ετοιμόρροπη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το περιοδικό Economist, ένα χρόνο μετά την «σαρωτική νίκη» του Αλέξη Τσίπρα. 

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα οικονομικά δεινά και τα σκάνδαλα απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη αλλά και τους διορισμούς φίλων και συγγενών από στελέχη του κόμματος και βουλευτές.

Το περιοδικό μάλιστα σημειώνει ότι η «ξεσηκωτική» ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στη γιορτή για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης έκαναν ακόμη και τους αριστερούς να δυσανασχετήσουν με την «βαριά» προπαγάνδα.

Με «black out» στις Εθνικές Οδούς απειλούν οι αγρότες

Καμία συνάντηση με τον Τσίπρα πριν την Πέμπτη -Ζητούν διακομματική επιτροπή από τη Βουλή -Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και στήνουν νέα μπλόκα -Έτοιμοι να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ

Την απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν οι αγρότες σε μπλόκα σε όλη την χώρα. Την ίδια ώρα δηλώνουν ότι δεν θα συναντήσουν έως την Πέμπτη τον πρωθυπουργό, όπως αρχικά είχε φανεί ότι είχαν συμφωνήσει, ενώ ζητούν τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει -παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων- τα αιτήματά τους. 

Σε διευκρίνιση ότι δεν κλείστηκε κάποιο ραντεβού με την Πρωτοβουλία Αγροτών και τον πρωθυπουργό προχώρησε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ

ΠΗΓΗ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ/ΑCTION24

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
Το «πράσινο φως» ανάβει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες υπαλλήλους να υποβάλλουν κάθε χρόνο αίτηση για παράταση της παραμονής τους (το πολύ μέχρι το 67ο έτος), ενώ επιτρέπει και την επιστροφή όσων αποχώρησαν μέσα στο 2015 με τον ίδιο τρόπο (με αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους, στο Δημόσιο θα μπορούν να παραμείνουν έως και για 5 ακόμα χρόνια οι υπάλληλοι που προβλεπόταν να φύγουν αυτοδικαίως λόγω συμπλήρωσης του 60ού έτους της ηλικίας τους με 35ετή υπηρεσία.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

REAL NEWS ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στο δημαρχείο Περάματος ο Αλέξης Τσίπρας - Τα έργα και το "ζεστό γεύμα"



Ο Πρωθυπουργός είχε την τύχη να δει τα σχέδια της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας, που όταν πραγματοποιηθεί, αναμένεται να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης τόσο για την περιοχή του Περάματος όσο και για την Σαλαμίνα. 

Εκβιάζει με απολύσεις και περικοπές η ΛΑΡΚΟ

Σε ανοιχτό εκβιασμό καταφεύγει, για άλλη μια φορά, η εργοδοσία της ΛΑΡΚΟ, στη μετοχική σύνθεση της οποίας συμμετέχει το Δημόσιο. Οι άλλοι δυο μεγαλομέτοχοι της εταιρείας είναι η ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα.

Η Βελκουλέσκου έρχεται με εφιαλτική απαίτηση! Νέα μείωση του κατώτατου μισθού ζητά το ΔΝΤ!

- Νέα "βόμβα" ρίχνει το ΔΝΤ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ζητά περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ!
- Το επιχείρημα είναι ότι λόγω της μείωσης των μέσων μισθών, το ύψος του κατώτατου αποτελεί πλέον αντικίνητρο για έναν εργοδότη
- Το ΔΝΤ έχει ήδη «προειδοποιήσει» δύο φορές για αυτή την απαίτηση
- Τον περασμένο Νοέμβριο και μάλιστα με... υπογραφή Τόμσεν, προσδιόριζε σε μελέτη του την επιπλέον μείωση στους μισθούς κατά 2%
- Όλα αυτά ενώ η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου ο ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το2008 κατά 14%
Την ώρα που το ασφαλιστικό κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα της χώρας, με τους αγρότες να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και την αξιολόγηση να οδεύει πιθανώς σε... καθυστέρηση, φαίνεται πως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν... διαφορετικά σχέδια. Το Ταμείο φέρεται να απαιτεί νέα μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων!αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Σας ζητώ συγγνώμη που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

O Mανώλης Γλέζος στους αγρότες της Κορινθίας
Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών της Κορινθίας δήλωσε με την παρουσία του στο μπλόκο ο Μανώλης Γλέζος.

ΕΡΤ: Η κ. Παρασκευοπούλου δήλωσε πως θέλει μόνο το δελτίο ειδήσεων των 18:00

Σε απάντηση της προσωπικής ανακοίνωσης του πληρεξουσίου δικηγόρου της κυρίας Αντριάνας Παρασκευοπούλου, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:
Προξενεί – αν μη τι άλλο – απορία ο ισχυρισμός περί απομάκρυνσης και υποβιβασμού της δημοσιογράφου, τη στιγμή μάλιστα που η Διοίκηση της εταιρείας υλοποιεί τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ.

`Βροχή` από βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη! `Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε` λέει η Γεροβασίλη

- Η επίθεση έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη
- To σπίτι του βρίσκεται επί της οδού Βουλγαροκτόνου, στο κέντρο της Αθήνας
- Από την επίθεση με βόμβες μολότοφ κάηκαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι
- Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο
- Σκληρή ανακοίνωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, με σαφή μηνύματα και "καρφιά"
- Ειρωνεία και από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για "αυτόκλητους επαναστάτες"
Για μία ακόμη φορά, το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, έγινε στόχος επίθεσης πιθανότατα από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ μπροστά στην είσοδο του σπιτιού του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Τα ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου του 2015, το σπίτι του υπουργού Επικρατείας είχε γίνει και πάλι στόχος επίθεσης.περισσότερα εδώ

ΚΥΡ


ΔΕΗ: Ληξιπρόθεσμα 2 δισ. ευρώ τινάζουν στον αέρα το επενδυτικό πρόγραμμα

Αρχίζουν να εξαντλούνται οι αντοχές της ΔΕΗ, από την πίεση του βάρους των ανεξόφλητων οφειλών που παραμένουν σταθερά πάνω από τα 2 δις ευρώ. Πάρα το κυνήγι σε βάρος των κακοπληρωτών που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες και τις απειλές για διακοπή της ηλεκτροδότησης που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έγιναν πράξη, οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για ανεξόφλητες οφειλές ύψους 2,2 - 2,3 δις ευρώ. Η εικόνα αυτή έχει αρχίσει να πιέζει ιδιαίτερα τη ρευστότητα της ΔΕΗ, η οποία θυμίζουμε ότι στο γ' τρίμηνο ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ κατά 304,9 εκ. ευρώ των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. 

Τα «λουκέτα αγάπης» έφτασαν στην λίμνη Ιωαννίνων


Δεκάδες «λουκέτα αγάπης» όπως έχει επικρατήσει να αποκαλούνται έχουν κάνει την εμφάνισή τους τους τελευταίους μήνες και στην παραλίμνια ζώνη των Ιωαννίνων. Ειδικότερα το σημείο στην περιοχή Σκάλα με τα κάγκελα που σχηματίζουν μία συστάδα καλαμιών, αποτελεί αγαπημένο προορισμό πλέον των απανταχού ερωτευμένων και όχι μόνο, που θέλουν με αυτόν τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο να βάλουν τη δική τους σφραγίδα με προσωπικό περιεχόμενο και σε φυσικό φόντο. Τα λουκέτα της αγάπης έκαναν την εμφάνισή τους πριν από μερικά χρόνια σε γέφυρες σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας και στη συνέχεια γνώρισαν μεγάλη άνθηση στο Σικουάνα στο Παρίσι και στον Τάμεση στο Λονδίνο. Ωστόσο η αισθητική προσέγγιση δεν ήταν το μοναδικό θέμα που απασχόλησε τις τοπικές κοινωνίες καθώς τα λουκέτα με τα μηνύματα αυξήθηκαν ραγδαία σε σημείο που λόγω του βάρους απειλήθηκε η στατικότητα γεφυρών. Αυτός ήταν και ο λόγος που σε πολλές περιπτώσεις όπως στο Παρίσι ο οικείος Δήμος προχώρησε στην απομάκρυνση των λουκέτων, που έφτασαν να ζυγίζουν όπως υπολογίστηκε 45 τόνους, με αποτέλεσμα τα κάγκελα σε μία από τις γέφυρες του Σηκουάνα να έχουν υποχωρήσει από το βάρος τους. Η εικόνα στην παραλίμνια ζώνη των Ιωαννίνων απέχει μακράν από το να φτάσει σε αυτό το σημείο και προς το παρόν ερωτευμένοι ή απλώς φίλοι μπορούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα να αφήνουν το δικό τους λουκέτο στα κάγκελα της παραλίμνιας περιοχής. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 
Πηγή: empisteutiko.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Βουλή Live - Βόμβες Λεβέντη: Εάν δώσετε σε Τούρκους κανάλι, οι συριζαίοι μέχρι τη Λάρισα θα φτάνουν

- Συνεχίζεται το... "καλό" κλίμα στη Βουλή με επίθεση του Γιώργου Αμυρά στον Νίκο Παππά
- «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός - Ο υπουργός είναι γυμνός», δήλωσε ο κ. Αμυράς
- Λεβέντης: «Θα καταρρεύσετε πολύ γρήγορα! Είστε άφρονες, αφελείς ή έχετε δικτατορικές τάσεις;»
- Άγριος καυγάς Λοβέρδου - Παππά με χαρακτηρισμούς
- Λοβέρδος σε Παππά: Δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορέας
- Παππάς: Να ανακαλέσεις τα περί χουντικού κοινοβουλίου!
- Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα - Απορρίφθηκε η ένσταση - Απείχε το ΚΚΕ
- Το ατύχημα του Νίκου Παππά και η ατάκα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου
- Παρακολουθείστε ζωντανά λεπτό προς λεπτό την συνεδρίαση διαβάστε περισσότερα εδώ

Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της AGROTICA μετά τα άγρια επεισόδια με τους αγρότες στη Θεσσαλονίκη

-Για προβοκάτορες μιλάει ο υπουργός - ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ- Επεισόδια με χημικά έγιναν νωρίτερα στο Βελλίδειο
- Για "προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς" μιλάει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός
- Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δε θα εγκαινιάσει τελικά την έκθεση AGROTICA
- 30.000 αγρότες υπολογίζεται ότι έχουν πάει ήδη στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα
- Τρακτέρ, σκιάχτρα ακόμα και... φέρετρο με τον Τσίπρα έφτιαξαν οι διαμαρτυρόμενοι
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη κινητοποίηση  διαβάστε εδώ

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ, παραμένουν δεμένα τα πλοία-και η ταλαιπωρία συνεχίζεται....

Η αλλαγή στάσης των υπευθύνων της ΠΝΟ επιτρέποντας κάθε 2 ώρες την διέλευση των Ferry Boat  είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές ιδίως τις ώρες αιχμής δηλ. τις πρωινές ώρες και τις απογευματινές που οι εργαζόμενοι μετακινούνται από και προς την εργασία τους. Αλήθεια με ποιο σκεπτικό και ποίος αποφασίζει για όλα αυτά; (σχόλιο του salamina.press) 

Από τις 06.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής τα πλοία δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο.
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις για ένα ακόμη 48ωρο, από τις 06.00 ξημερώματα Παρασκευής 29 Ιανουαρίου έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ, ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ!

ΚΥΡ


ΔΕΗ: Δεν τίθεται θέμα ληξιπρόθεσμης οφειλής προς ΔΕΠΑ

    
"Η ΔΕΗ εξοφλεί ανελλιπώς τα τιμολόγια προμήθειας φυσικού αερίου που εκδίδονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης μακροχρόνιας σύμβασής της με τη ΔΕΠΑ", αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με δήθεν οφειλή της προς τη ΔΕΠΑ που συνδέεται με "πρόβλημα ρευστότητας".
"Άλλωστε, η πρόσφατη εξόφληση από τη ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ, στις 22.1.2016, ημερομηνία συμβατικής πληρωμής των τιμολογίων προμήθειας φυσικού αερίου του μηνός Δεκεμβρίου 2015,  ύψους 57,3 εκατομμυρίων Ευρώ, διαψεύδει, πέραν πάσης αμφιβολίας τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα περί αδυναμίας πληρωμής λόγω προβλήματος ρευστότητας", αναφέρει η ΔΕΗ.
"Στο πλαίσιο υλοποίησης της μακροχρόνιας σύμβασης ΔΕΗ-ΔΕΠΑ έχει σταδιακά δημιουργηθεί οικονομική διαφορά μεταξύ των Μερών, ύψους πολύ χαμηλότερου του ποσού των € 30 εκατ. που αναφέρεται στο δημοσίευμα, επί της διευθέτησης όμως της οποίας έχει ήδη υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο Μερών και δρομολογείται η επίλυση του θέματος, οπότε δεν τίθεται θέμα ληξιπρόθεσμης οφειλής", καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας

Με συναινετική διάθεση έναντι της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης

Διατεθειμένος να συμβάλει, σε συνεργασία και με τα συναρμόδια υπουργεία, στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΔΕΗ δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των διοικήσεων της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και του Σωματείου ″Σπάρτακος″.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, έθεσαν στον υπουργό μια σειρά από θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά θέματα, αναφέρθηκαν στις αυξημένες απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας και έδωσαν έμφαση σε θέματα όπως αυτά της κάλυψης των εξόδων κατά την εργασία εκτός έδρας, των επιδομάτων ευθύνης και των υπερωριών.

ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΦΙΛΗ: ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ''ΑΥΓΗΣ''...

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε σήμερα εναντίον του υπουργού Παιδείας η τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή το μήνυμα του κ. Φίλη για την επερχόμενη σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Φίλης, στο μήνυμά του για τους τρεις Ιεράρχες, είχε αναφερθεί στη βαθιά αγάπη που έτρεφαν για τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική παιδεία αλλά και στην κοινωνική δράση και το φιλανθρωπικό έργο που είχαν αναπτύξει.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟΝ ΞΗΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ.,..


Ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε λόγω της χρησιμοποίησης 
κειμένων του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού στην πρόζα του έργου, η καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου αποφάσισε να ματαιώσει άμεσα τις εναπομείνασες τέσσερις παραστάσεις. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Εθνικό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η παράσταση ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο και μοιάζει, χωρίς να το επιδιώκει, να εξαντλεί τις αντοχές μιας κοινωνίας». Σημειώνεται επίσης ότι η Ισορροπία του Nash «προξένησε περισσότερο πόνο παρά προβληματισμό» -αν και ερήμην της.

Αγωγός και καλώδιο ηλεκτροδότησης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στο επίκεντρο της τριμερούς

Ιστορική χαρακτήρισαν την συνάντηση Νετανιάχου και Αναστασιάδης – Στις ενεργειακές συμφωνίες αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και στη λύση του Κυπριακού

Στην προώθηση κοινών έργων στον ενεργειακό τομέα που θα συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλεια Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ συμφώνησαν την Πέμπτη οι τρεις χώρες, κατά την τριμερή συνάντηση τους, στη Λευκωσία.

Πανούσης για ΣΥΡΙΖΑ: Είχα προειδοποιήσει για 1 εκατ. μετανάστες - Μου έλεγαν "ανοιχτά τα σύνορα για όλους"

«Κεραυνοί» από τον πρώην υπουργό: Επιμηθείς και ολίγιστοι, τώρα τρέχουν να πείσουν ότι φυλάνε τα σύνορα

Κεραυνούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τον κίνδυνο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η Ελλάδα να βρεθεί εκτός της ζώνης Σένγκεν εξαπολύει ο Γιάννης Πανούσης τονίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει για τα πάντα και αντί να τον ακούσουν τον χαρακτήριζαν «καλοπερασάκια», «άσχετο» και «εθνικιστή».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ο παραγωγός του David Bowie εξομολογείται: Έτσι μου αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Ο παραγωγός του David Bowie, με τον οποίο ο διάσημος καλλιτέχνης δούλεψε μαζί πάνω στον τελευταίο του δίσκο παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη και μίλησε για το πώς ο αείμνηστος καλλιτέχνης του αποκάλυψε την κατάσταση της υγείας του. «”David”, μου είπε, “έχω κάτι να σου δείξω”. 

H Eurovision επιστρέφει στις οθόνες μας!

H Eurovision επιστρέφει στις οθόνες μας!

Στο Ραδιοµέγαρο της ΕΡΤ,όλες οι διευθύνσεις µπαίνουν σε φάση προετοιµασίας καθώς η εταιρεία βρίσκεται ενώπιον µιας ιστορικής επετείου: στις 23 Φεβρουαρίου συµπληρώνεται µισός αιώνας λειτουργίας της τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Οι πρώτες εκποµπές της ξεκίνησαν το 1961 στη Θεσσαλονίκη από πειραµατικό σταθµό που στήθηκε στις εγκαταστάσεις της ∆ΕΘ. Η πρώτη επίσηµη έναρξη της κρατικής τηλεόρασης, όµως ακολούθησε στις 23 Φεβρουαρίου του 1966, µε πρώτη παρουσιάστρια την Ελένη Κυπραίου και συντονιστή τον δηµοσιογράφο Γεώργιο Κάρτερ.

Αλεξιάδης: Στα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Τόνισε ότι θέλει να τελειώσει γρήγορα η υποβολή των δηλώσεων και να γίνει η εκκαθάρισή τους ώστε να ακολουθήσει η εκκαθάριση του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σχεδίαζε να ξεκινήσει η διαδικασία στις αρχές του μήνα, κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό λόγω τεχνικών προβλημάτων. 

Tι ζητούν οι επενδυτικοί κολοσσοί από κυβέρνηση, επιχειρήσεις, τράπεζες

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Με κύρια αποστολή να σχηματίσουν -εκ του σύνεγγυς- μία όσο το δυνατόν ακριβέστερη εικόνα της πορείας των πραγμάτων στην Ελλάδα και των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στα ανοικτά μέτωπα της αξιολόγησης από τους θεσμούς, των εκκρεμοτήτων στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και των παρεμβάσεων στο σκέλος των "κόκκινων δανείων”, στην Αθήνα θα βρίσκεται από σήμερα ομάδα επενδυτικών κολοσσών.
Με επικεφαλής τον Prem Watsa της Fairfax Financial Holdings, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους επίσης γνωστούς για τις τοποθετήσεις τους σε ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις John Paulson και Wilbur Ross, καθώς και εκπροσώπους mega-funds του βεληνεκούς των Capital, Fidelity, Wellington, Brookfield, Highfields και Mackenzie, οι ξένοι επενδυτές θα πραγματοποιήσουν διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Αδαμίδης:ΑΔΜΗΕ και προσλήψεις στην Πτολεμαΐδα 5

Τα ενεργειακά θέματα είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο ράδιο Λόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα με τη δυνατότητα εναλλακτικής πρότασης  να γλιτώνει τον ΑΔΜΗΕ από την πώληση.
Περιέγραψε το μοντέλο που προτείνεται και θα γίνει αποδεκτό σύμφωνα με όσα του διαμήνυσε ο υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης. «Η εταιρία θα ελέγχεται 100% από το ελληνικό δημόσιο , δεν θα έχει καμία σχέση με τη ΔΕΗ. Θα έχει τον λειτουργό αγοράς, τον προγραμματισμό έργων και το κέντρο κατανομής φορτίων δίνοντας τη δυνατότητα ίσης πρόσβασης των παικτών στα δίκτυα μεταφοράς , τα οποία θα μείνουν ως έχουν στον ΑΔΜΗΕ. Θα γίνει μια απόσχιση ενός μικρού κομματιού από την ίδια υπάρχουσα εταιρία, του κέντρου κατανομής φορτίων και της λειτουργίας του ,καθώς και της διεύθυνσης που προγραμματίζει τα νέα έργα και τις επενδύσεις.» «Φαίνεται ότι για τον ΑΔΜΗΕ δεν μιλάμε για plan B, το οποίο είναι η πώληση που είναι και ψηφισμένος νόμος»
.
«Στήνει τα εργοτάξιά του ο ανάδοχος» στην Πτολεμαΐδα 5-Έρχονται προσλήψεις

«Ήδη γίνονται εργασίες» στην Πτολεμαΐδα 5. «Στήνει τα εργοτάξιά του ο ανάδοχος. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για ανθρώπους που θα βρίσκουν εργασία», ανέφερε ο Γιώργος Αδαμίδης στο Λύσανδρο Ρήγα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του «Π.Λ.».Το εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας ανέλαβε πρωτοβουλία για την καταγραφή των ανέργων και τις ειδικότητες που θα προσληφθούν στην α’ φάση :οικοδόμοι, εναερίτες , μονταδόροι και μια ακόμα μεγάλη γκάμα ειδικοτήτωνenergypress.gr

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΕΗ

Ο παιδικός σταθμός της ΔΕΗ στην Αθήνα λειτουργεί
 «Η αλήθεια για τον παιδικό σταθμό της ΔΕΗ  είναι κάπου στην μέση. Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και με αδειοδότηση του δημάρχου Αμαρουσίου, του κ. Πατούλη λειτουργεί όπως πέρυσι και φέτος ο σταθμός». Και στους δύο δημάρχους Αμαρουσίου και Εορδαίας έφτασαν τα ίδια έγγραφα ανέφερε σαφέστατα ο Γιώργος Αδαμίδης με την εξής ουσιώδη διαφορά. «Ο κ. Πατούλης λειτουργεί το σταθμό κανονικότατα, ο δήμαρχος Εορδαίας έκανε ανάκληση αδείας». Απάντησε μάλιστα και στο επιχείρημα του δημάρχου ότι  αδειοδοτεί  μόνο κρατικούς σταθμούς και ιδιωτικούς λέγοντας ότι:  «Το ΤΑΥΤΕΚΩ μπορεί να είναι Ν.Π.Δ.Δ.,  λειτουργεί όμως  το σταθμό κατ’ εξουσιοδότηση της ΔΕΗ». Ανέφερε τέλος ότι οι υποδομές και η παροχή υπηρεσιών στον παιδικό σταθμό είναι πανευρωπαϊκού επιπέδου και πιθανόν κάποια συμφέροντα να θέλουν να τον κλείσουν .energypress.gr

Ασφαλιστικό: Τι σημαίνει η πρόταση-βόμβα του ΔΝΤ για μείωση των συντάξεων κατά 15%

Εκτροχιάζονται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί βάσει του Μνημονίου - Το Ταμείο απορρίπτει και την πρόταση για  αύξηση των εισφορών κατά 1,5% στον κλάδο επικούρησης

Σκληρή γραμμή διαμήνυσε ότι θα κρατήσει το ΔΝΤ απαιτώντας μεσοσταθμική μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων κατά 15% την ώρα που τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα ζητούν συνεχώς διευκρινήσεις και νέα στοιχεία από το Υπουργείο Εργασίας  προλειαίνοντας το έδαφος για την άφιξη του Κουαρτέτου. Ο κ. Κατρούγκαλος αναζητώντας χείρα βοηθείας έσπευσε να ενημερώσει στις Βρυξέλες την Ομάδα Εργασίας (Monitoring Group) της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εφόσον κριθεί αναγκαίο η Ομάδα Εργασίας θα επισκεφθεί την Αθήνα για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις καθώς σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας η χώρα πρέπει να επανέλθει στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο γιατί τα μνημόνια στην επέφεραν την έξοδο από αυτό.

ΣΤΟ 1,40 ΑΠΌ 1,20 Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


...ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ...
Αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. «Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης και διευκρίνισε πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.

Επίσης αυξήθηκε χωρίς προειδοποίηση η τιμή των καρτών των αστικών συγκοινωνιών: Η 6μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (εκτός αεροδρομίου) κοστίζει πλέον 170 από 165 ευρώ και η ετήσια 330 από 320 ευρώ. Οι αντίστοιχες μειωμένες κάρτες έχουν αυξηθεί σε 85 από 83 ευρώ και 165 (από 160 ευρώ). 

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα και το αεροδρόμιο ανέρχεται σε 49 από 45 ευρώ (25 από 23 ευρώ η μειωμένη), η 3μηνιαία σε 142 από 130 ευρώ (71 από 65 ευρώ η μειωμένη), η 6μηνη σε 250 από 230 ευρώ (125 από 115 ευρώ) και η αντίστοιχη ετήσια κάρτα σε 490 από 450 ευρώ (245 από 230 ευρώ η μειωμένη). FIMOTRO

H ώρα της Φιλελεύθερης Ανατροπής

Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος
Παρά τις λυσσώδεις ιδεολογικές επιθέσεις που δέχεται, ο φιλελευθερισμός είναι κυρίαρχη αντίληψη της εποχής μας. Το γεγονός αυτό αφύπνισε τις δυνάμεις του ζόφου και της βίας, που χρόνια τώρα εκκολάπτονταν στον μεσαιωνικό αραβο-περσικό κόσμο.

Παρόλα αυτά, η φιλελεύθερη κουλτούρα, χωρίς να λέει πάντα το όνομά της, διαδίδεται και στηρίζεται, όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Μάρκος Δραγούμης, στο πρωτείο του ατόμου. Στην δυνατότητα, δηλαδή, κάθε ανθρώπου να αυτοολοκληρωθεί και να προκόψει υπό καθεστώς ελευθερίας.

Η Ελλάδα έχει πλέον επείγουσα ανάγκη από έναν νέο πολιτικό λόγο, προσανατολισμένο στα τεχνολογικά και πολιτικά πρότυπα μιας παγκοσμιοποιημένης και ανατρεπτικής εποχής.

ΝΕΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΡΕΚΟΡ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ /ΤΟ ONLINE ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ 2.500 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΧΘΕΣ

Σας ευχαριστώ 
ο διαχειριστής του blog
Μάκης Παπαδόπουλος

''Κόλπα'' από το Υπουργό Παιδείας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Σε ακόμη ενα φάουλ υπέπεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος "ξαναχτύπησε" με εγκύκλιο του, αυτήν τη φορά για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ενα 24ωρο νω ρίτερα, ο κ. Φίλης είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα με εγκύκλιο με την οποία ζη τούσε να πραγματοποιηθούν σήμερα στα σχολεία εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, την ώρα που για τη Γενοκτονία των Ποντίων η άποψή του είναι ότι πρόκειται για "αιματηρή εθνοκάθαρση"!

"ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!!!"

ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΛΠ ΜΜΕ ΕΘΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Διέγραψε την Εθνική Τράπεζα το NYSE!!!
Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) διέγραψε από το ταμπλώ, απαγόρευσε τη διαπραγμάτευση, και ξεκίνησε διαδικασία για την εξαίρεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας , κοινών και προνομιούχων, από τους δείκτες της, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του, από τις 27 Νοεμβρίου, αλλά τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης απέκρυψαν την είδηση. 


Είναι καταπληκτική η επιτυχία κουκουλώματος της είδησης από όλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αν και όλοι οι δημοσιογράφοι το γνώριζαν αφού μεταδώθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ την είδηση δημοσίευσε ακαριαία και το Μπλούμπεργκ. 

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι το NYSE αποφάσισε «ότι η εταιρεία δεν είναι επιλέξιμη για διαπραγμάτευση, λόγω ‘αφύσικα χαμηλών’ τιμών των μετοχών (American Depositary Shares) της τράπεζας».

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα