Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Το νέο κείμενο προθέσεων για την ενεργειακή πολιτική του Τραμπ που δημοσιεύτηκε μετά την ορκωμοσία του

Λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσια του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, μια σειρά κειμένων πολιτικής δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ώστε να δώσουν το στίγμα της νέας πολιτικής που θα ακολουθήσει. Ένα από αυτά αφορά την ενέργεια και έχει ως εξής:
«Η ενέργεια είναι ένα απαραίτητο τμήμα της αμερικανικής ζωής και στυλοβάτης της παγκόσμιας οικονομίας. Η κυβέρνηση Τραμπ στηρίζει ενεργειακές πολιτικές οι οποίες χαμηλώνουν το κόστος για τους Αμερικανούς εργαζόμενους και μεγιστοποιούν τη χρήση αμερικανικών πηγών, απελευθερώνοντάς μας από την εξάρτηση στο ξένο πετρέλαιο.


Επί μακρόν, παραμείναμε δέσμιοι επαχθών ρυθμίσεων στον ενεργειακό μας κλάδο. Ο πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τις επιβλαβείς και αχρείαστες πολιτικές, όπως το Climate Action Plan και την απόφαση για τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ. Η απομάκρυνση αυτών των περιορισμών θα βοηθήσει σημαντικά τους Αμερικανούς εργαζόμενους, αυξάνοντας τους μισθούς κατά περισσότερο από 30 δις. δολάρια μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Μια σωστή ενεργειακή πολιτική ξεκινά με την αναγνώριση ότι διαθέτουμε άφθονα ανεκμετάλλευτα ενεργειακά αποθέματα εδώ στην Αμερική. Η κυβέρνηση Τραμπ θα αγκαλιάσει την σχιστολιθική επανάσταση για να φέρει θέσεις εργασίας και ευμάρεια σε εκατομμύρια Αμερικανούς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα εκτιμώμενα 50 τρις. δολάρια αποθεμάτων σχιστολιθικού αερίου, πετρελαίου και συμβατικών αποθεμάτων αερίου, ιδίως εκείνα σε δημόσιες γαίες οι οποίες αποτελούν ιδιοκτησία του λαού. Θα χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα από την ενεργειακή παραγωγή για να αναδομήσουμε τους δρόμους, τα σχολεία, τις γέφυρες και τις δημόσιες υποδομές. Η φθηνότερη ενέργεια θα είναι μεγάλη ώθηση και για την αμερικανική γεωργία.

Η κυβέρνηση Τραμπ είναι επίσης αφοσιωμένη να στηρίξει την καθαρή τεχνολογία στον άνθρακα και να αναβιώσει τον κλάδο του άνθρακα, ο οποίος δέχτηκε πλήγμα για τόσο καιρό.

Η αύξηση της εγχώριας παραγωγής, εκτός από θετική για την οικονομία μας, είναι και στο εθνικό μας συμφέρον. Ο πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να επιτύχει την απεξάρτηση από τον ΟΠΕΚ και εκείνα τα κράτη που είναι εχθρικά προς τα συμφέροντά μας. Ταυτόχρονα, θα εργαστούμε παράλληλα με τους συμμάχους μας στον Κόλπο για να αναπτύξουμε μια θετική ενεργειακή σχέση στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής μας στρατηγικής.

Τέλος, οι ανάγκες μας για ενέργεια πρέπει να συμβαδίζουν με την υπεύθυνη διαχείριση του περιβάλλοντος. Η προστασία του αέρα και των υδάτων, η διατήρηση των οικοσυστημάτων και των φυσικών πόρων θα παραμείνει υψηλή προτεραιότητα. Ο πρόεδρος Τραμπ θα δώσει νέα κατεύθυνση στην υπηρεσία Περιβάλλοντος στα πλαίσια της αναγκαίας αποστολής της για την προστασία του αέρα και των υδάτων.

Το καλύτερο μέλλον εξαρτάται από τις ενεργειακές πολιτικές που τονώνουν την οικονομία, ενισχύουν την ασφάλειά μας και προστατεύουν την υγεία μας. Με βάση τις ενεργειακές πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ, το μέλλον αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα».energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα