ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Εγκρίθηκε η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ: Οι τράπεζες απέσυραν τις επιφυλάξεις τους παίρνοντας πρόσθετες εγγυήσεις και εκχώρηση απαιτήσεων από τη ΔΕΗ

Γιώργος Φιντικάκης

(upd: 18:48) Εγκρίθηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η διαδικασία για τη δεύτερη φάση απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, με τη δημιουργία της εταιρείας συμμετοχών η οποία θα ελέγχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ. Στη Γ.Σ. της ΔΕΗ που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, αναγνώστηκε νέα επιστολή των τεσσάρων τραπεζών, με την οποία δηλώνουν ότι εξετάζουν θετικά την κάλυψη υφιστάμενου κοινοπρακτικού δανείου με εγγυήσεις εκ μέρους της ΔΕΗ και εκχώρηση απαιτήσεων συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.


Πιο αναλυτικά, η επιστολή που αναγνώστηκε αναφέρει ότι οι τράπεζες "εξετάζουν θετικά την κάλυψη του υφισταμένου κοινοπρακτικού δανείου της ΔΕΗ με λήψη εξασφαλίσεων (παροχή εγγυήσεων εκ μέρους της Ενεργειακής Συμμετοχών, εκχώρηση ειλημμένων και μη απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι εταιρικών πελατών της συνολικού ύψους τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, οι προαναφερθείσες τράπεζες προτίθενται να εξετάσουν τη χορήγηση μέσων βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης προς τη ΔΕΗ σε κοινοπρακτική βάση με εξασφάλιση ισόποση εκχώρηση απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι εταιρικών πελατών της και λοιπούς όρους που θα συμφωνηθούν".

"Οι τράπεζες για να άρουν τις επιφυλάξεις τους που είχαν θέσει στην προηγούμενη επιστολή τους, περιμένουν εγγυήσεις οι οποίες θα συμφωνηθούν. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν και παραχώρηση συμβάσεων", δήλωσε σχετικά η διοίκηση της ΔΕΗ.

Τη νέα επιστολή των τραπεζών μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Επίσης, στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να δείτε την απόφαση της ΔΕΗ σχετικά με την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.

Το ΥΠΕΝ σε ανακοίνωσή του ανέφερε σχετικά ότι "προηγήθηκαν συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο των οποίων αποσαφηνίστηκαν, πλήρως και για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, οι τεχνικές και νομικές παράμετροι του σχεδίου.

Η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα και εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, στην υλοποίηση της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης. Με την παραμονή του 51% του ΑΔΜΗΕ στο Ελληνικό Δημόσιο διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος στη διαχείριση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με σχεδιασμούς του παρελθόντος και πάντοτε στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας".energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα