Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Αλλάζουν όλα στις μεταθέσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών


Ανατροπές έρχονται στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι φέτος θα μπορούν για πρώτη φορά να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, την σχετική αίτηση, κάτι που μέχρι τώρα γινόταν μόνο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.


Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, ως το τέλος της εβδομάδας θα δοθεί η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν οι μεταθέσεις νωρίτερα από πέρυσι και σε κάθε περίπτωση πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων καθώς και η ενιαία μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει γίνει και η επικαιροποίηση των φακέλων των εκπαιδευτικών μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων.

Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να θεσμοθετήσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, έτσι ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι στις θέσεις τους.
Συγκεκριμένα, ζητούν όλες οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και διορισμοί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, και πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους να έχουν προσληφθεί αναπληρωτές σε ενδεχόμενα λειτουργικά κενά.

Επικαιροποίηση ασθενειών

Όπως υπογραμμίζει και ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ κ. Πεππές, ακόμη δεν έχει γίνει και η επικαιροποίηση του καταλόγου των ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 50/96 και παρά το γεγονός ότι έχει διαβιβασθεί εδώ και αρκετό διάστημα η αναμενόμενη απόφαση επικαιροποίησης από το ΚΕ.Σ.Υ. του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει ο κ. Πεππές, στα 21 χρόνια που έχουν περάσει, έχουν δυστυχώς διαγνωστεί ένα πλήθος νέων ασθενειών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης συνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Είναι γνωστό ότι την περυσινή χρονιά ικανοποιήθηκαν μόνο 404 αιτήσεις Γενικών Μεταθέσεων, οι λιγότερες σε πλήθος διαχρονικά.

Όσον αφορά τον αριθμό των μεταθέσεων που θα εγκριθούν για φέτος, ο κ. Πεππές υπογραμμίζει ότι οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες και τονίζει: Η μη επαναφορά του ωραρίου μας στο πλαίσιο του 2013, οι συγχωνεύσεις τμημάτων τομέων της Β' ΕΠΑΛ, το εφεύρημα του χαρακτηρισμού «μη παρακολουθών» για μαθητές, η μείωση του διδακτικού ωραρίου κατά 3 ώρες στο Γυμνάσιο, ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, η αυξημένη κινητικότητα για τη συμπλήρωση ωραρίου, η κατάργηση της διδακτικής απαλλαγής για τους υπευθύνους εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής και η κατάργηση θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων δεν επιτρέπουν αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις φετινές μεταθέσεις.

Κατά τα λοιπά χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου 42 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02-Φιλολόγων, ΠΕ03-Μαθηματικών, ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ19-20-Πληροφορικής και ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών για απασχόληση σε ΔΥΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Ένταξη προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα έως και την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του διευθυντή Εκπαίδευσης σε ΔΥΕΠ μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα