Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Θετική για την Ελλάδα η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις εκπομπές ρύπων - Ικανοποιημένη η ΔΕΗ

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε σήμερα την προτεινόμενη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αγοράς άνθρακα (σύστημα εμπορίας εκπομπών ρύπων της ΕΕ - ETS).

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια ενεκρινε με ψήφους 379 υπέρ, 263 κατά και 57 αποχές τις προτάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ενώ υιοθετήθηκαν και διάφορες τροπολογίες.


Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας εκτιμάται ως ικανοποιητικό για την Ελλάδα, καθώς η ΔΕΗ και η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία και η βιομηχανία ασβέστου, κατοχύρωσαν το δικαίωμα να ενταχθούν, ομαλά και με βάση τα πραγματικά δεδομένα, στις προβλέψεις της έκθεσης ΕΤS, που αφορά στην εμπορία ρύπων.

Συγκεκριμένα, η απόφαση σφραγίζει το δικαίωμα της ΔΕΗ να έχει πρόσβαση στο καθεστώς εμπορίας ρύπων μέσω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού. Η αρχική πρόβλεψη αφορούσε υπολογισμό με βάση το έτος 2013, όταν και η Ελλάδα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να συμπεριληφθεί σε τέτοια ρύθμιση με βάση το ύψος του ΑΕΠ της, ενώ μετά από την εγκριθείσα τροπολογία, στο έτος αναφοράς προστέθηκαν το 2014 και το 2015, έτη κατά τα οποία τα μεγέθη της οικονομίας είχαν χειροτερέψει λόγω της ύφεσης.

Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα εντάσσεται στους δικαιούχους του Ταμείου Εκσυγχρονισμού της ηλεκτροπαραγωγής.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΗ δηλώνει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφορίας μέσω σχετικής ανάρτησης στο twitter [περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα