ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τελευταίο ταξίδι του «Παναγία Τήνου» από τον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα χρόνο μετά την ημιβύθιση του μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» πρώην «Άγ.Γεώργιος» αναχωρεί με προορισμό διαλυτήριο στην Τουρκία, με τη βοήθεια ρυμουλκού.


Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Τρίτης από το σημείο που βρίσκεται κοντά στη πύλη Ε4. Οι εργασίες ναυαγιαίρεσης από την αρμόδια εταιρεία, που διήρκησαν περίπου τρεις μήνες, ολοκληρώθηκαν, ενώ ήδη εκδόθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για την απομάκρυνσή του.

Το πλοίο βρίσκονταν ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά από πέρσι στις 26 Απριλίου, όταν είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων υπό αδιευκρίνιστη αιτία, παίρνοντας δεξιά κλίση 40 μοιρών.

Τις εργασίες απάντλησης των υδάτων, στεγανοποίησης του πλοίου και απομάκρυνσής του είχε αναλάβει, μετά από σχετικό διαγωνισμό από τον ΟΛΠ, η εταιρεία Antipollution ANE.

Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ, ενώ τη διαχείριση του ναυαγίου είχε αναλάβει ο ΟΛΠ.

Το «Παναγία Τήνου», το οποίο ανήκε έως πρόσφατα στον εφοπλιστή Ε. Βεντούρη και είχε ναυπηγηθεί το 1972 στην Αγγλία, αποτέλεσε τις προηγούμενες δεκαετίες το θρυλικό βαπόρι της Παροναξίας, ενώ για πολλούς καπετάνιους ήταν πλοίο εύκολο στους χειρισμούς του, στις δύσκολες μανούβρες των μικρών λιμανιών.salamina-press.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα