Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Οι ενεργειακές προτεραιότητες της Τουρκίας

«Προτεραιότητα για την Τουρκία αποτελεί η αύξηση στην ποικιλία των πόρων φυσικού αερίου, ηλεκτρικής, πυρηνικής και ανανεώσιμης ενέργειας» είπε ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, μιλώντας στο πλαίσιο της Ενεργειακής Διάσκεψης IHS CERAWeek 2017 που διοργανώθηκε στην πόλη Χιούστον της Πολιτείας Τέξας των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.


Αφού σημείωσε ότι το 60% των συνολικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο βρίσκονται στη γεωγραφία όπου βρίσκεται η Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός είπε πως εκτός από το φυσικό αέριο που αγοράζουν από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, τη Νιγηρία και την Αλγερία, συνεχίζουν τις επενδύσεις τους και για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και υγραεριοφόρων πλοίων LNG.

Ανέφερε ότι η Τουρκία διαθέτει υψηλό δυναμικό από άποψη των πόρων υδροηλεκτρικής, αιολικής, ηλιακής και ανανεώσιμης ενέργειας σημειώνοντας πως τα τελευταία χρόνια το κόστος ανανεώσιμης ενέργειας έπεσε και ότι αυξήθηκαν οι επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημείωσε πως τα μέσα του καλοκαιριού θα ανακοινώσουν ένα σχέδιο αιολικής ενέργειας χιλίων μεγαβάτ, και είπε πως τα επόμενα 10 χρόνια σχεδιάζουν δυναμικό τουλάχιστον 10 χιλιάδων μεγαβάτ στα σχέδια ανανεώσιμης ενέργειας που πηγάζουν από ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Ο Άλμπαϊρακ επισήμανε ότι μόνο πέρυσι συμπεριέλαβαν στο σύστημα δυναμικό αιολικής ενέργειας χιλίων 400 μεγαβάτ και πρόσθεσε ότι σχεδιάζουν να καλύψουν τουλάχιστον τα δυο τρίτα του χαρτοφυλακίου της Τουρκίας από εγχώριους ενεργειακούς πόρους.

Ο Άλμπαϊρακ είπε πως οι ξένοι επενδυτές που έρχονται στην Τουρκία τα τελευταία 15 χρόνια μετατρέπουν σε κέρδος τις επενδύσεις τους και πρόσθεσε:

«Προσκαλούμε τις ενεργειακές εταιρίες και τους επενδυτές τους στον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας. Η προτεραιότητα της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα είναι να αυξήσει την ποικιλία των πόρων στο φυσικό αέριο, την ηλεκτρική, πυρηνική και ανανεώσιμη ενέργεια. Δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον ευνοϊκό, φιλικό προς τον επενδυτή, προς το συμφέρον του πολίτη, του επενδυτή και του δημοσίου, δηλαδή όλων προς κέρδος όλων των πλευρών», όπως μεταδίδει το TRT.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα