Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Η Γαλλία ψηφίζει, η Ευρώπη αγωνιά

Μάχη για τέσσερις
protothema.gr
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης και μια από τις επτά μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη ετοιμάζεται να ορίσει και να καθορίσει το άμεσο μέλλον της Ε.Ε. - Πάνω από 50.000 αστυνομικοί στους δρόμους για το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος 

Οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έχουν ήδη ανοίξει. Οι Γάλλοι πολίτες των υπερπόντιων κτήσεων καθώς και αυτοί που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά έχουν ήδη επιλέξει έναν εκ των ανθυποψηφίων για τον δεύτερο και τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου. 

Λιγότεροι από ένα εκατομμύριο, σε σύνολο 47 εκ., οι οποίοι έχουν συνολικά δικαίωμα ψήφου, προσέρχονται στις κάλπες στην Γουαδελούπη την Γαλλική Γουιάνα, στη Γαλλική Πολυνησία και σε άλλα -ευρωπαϊκά μεν εδάφη, εκτός όμως της ευρωπαϊκής ηπείρου. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης και μια από τις επτά μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη ετοιμάζεται να ορίσει και να καθορίσει το άμεσο μέλλον της Ε.Ε.


Η πολιτική κατάσταση στη Γαλλία δεν έχει αλλάξει καθόλου εδώ και τουλάχιστον 10 εβδομάδες. Τα πολιτικά επιχειρήματα έχουν δώσει τη θέση τους σε επιχειρήματα μίσους ανάμεσα στους οπαδούς των τεσσάρων βασικών ανθυποψηφίων, οι οποίοι αποτελούν απλώς τα χρώματα στην παλέτα ενός σουρεαλιστή. 

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι ψηφοφόροι δεν αρκούνται να αναπτύξουν τις πολιτικές θέσεις των ανθυποψηφίων, ούτε φυσικά να συνασπισθούν απέναντι σε ακραίους υποψηφίους  οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας, Αντίθετα παρατηρείται πόλωση ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Φρανσουά Φιγιόν  και του Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίοι έχουν ήδη κατανοήσει ότι εις εξ αυτών θα είναι ο μεγάλος χαμένος του “κέντρου”. Και ο νικητής δεν θα θα έχει να αντιμετωπίσει απλώς την κυρία Μαρίν Λεπέν, αλλά και την αντιπάθεια των ψηφοφόρων του μεγάλου χαμένου του πρώτου γύρου, οι οποίοι θα αναγκασθούν να τον στηρίξουν την 7η Μαΐου.  

Οι κάτοικοι των μικροσκοπικών νήσων Saint-Pierre-et-Miquelon, στον Καναδά ήταν οι πρώτοι που ψήφισαν για τις προεδρικές εκλογές,, ενώ σε αντίθεση με το «εξάγωνο», όπως αποκαλείται η «ευρωπαϊκή μητροπολιτική Γαλλία. Οι ψηφοφόροι στο Μοντρεάλ και το Κεμπέκ ενδέχεται να περιμένουν μέχρι και 2 ώρες στην ουρά για να στείλουν ένα από τα «πουλέν», στον τελικό της 7ης Μαΐου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα