ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Μόνο οι 7 στους 10 πλήρωσαν τη δόση του εκκαθαριστικού

Του Σπύρου Δημητρέλη
Στο 70% διαμορφώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η εισπραξιμότητα της πρώτης δόσης του εκκαθαριστικού για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι τρεις στους δέκα φορολογούμενους από την πρώτη δόση του φόρου σήκωσαν λευκή σημαία και πλέον θα καταφύγουν στις ρυθμίσεις οφειλών για να εξοφλήσουν τον φόρο σε δόσεις ή θα τον αφήσουν απλήρωτο και αρρύθμιστο και θα κινδυνεύσουν με κατασχέσεις.

Ειδικότερα, η φετινή εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων οδήγησε σε 2,5 εκατ. χρεωστικά εκκαθαριστικά σε ισάριθμα νοικοκυριά που καλούνται να πληρώσουν 3,7 δισ. ευρώ. Η πρώτη δόση έληξε στις 31 Ιουλίου και έπρεπε να εισπραχθούν περίπου 1,2 δισ. ευρώ

Την πρώτη δόση πλήρωσαν μόλις 1.760.000 φορολογούμενοι. Δηλαδή οι 7 στους 10 πλήρωσαν κανονικά τον φόρο τους, αλλά οι 3 στους 10 όχι.

Το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 775 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου 400 εκατ. ευρώ λιγότερα από όσα τα εκκαθαριστικά για την πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισπραξιμότητα του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο του 70% καθώς πολλοί φορολογούμενοι επιλέγουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δόσεις λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα