Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο πρώτος τόμος των αποκαλυπτικών συνεντεύξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά κυκλοφορεί στις 6 Νοεμβρίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ηγέτες της μεταπολεμικής Ελλάδας, η τρικυμιώδης διαδρομή του οποίου σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις επί επτά δεκαετίες, αυτοβιογραφείται, αποφασισμένος να μην κρύψει τίποτα.

Είχε πλήρη επίγνωση του τι έλεγε, πόσο βαριές ήταν οι φράσεις του για κάποιους ανθρώπους. Από μία άποψη είναι σαν να είχα απέναντί μου έναν «Μητσοτάκη unplugged». Και ήθελε να δημοσιοποιηθούν όλα, χωρίς περικοπές. Ήταν πάρα πολύ σαφής σε αυτό. «Θα τα παίξεις όλα, δεν θα αφήσεις κανέναν να σου κόψει τίποτε. Εσένα δεν σε φοβάμαι, αλλά μην αφήσεις κανέναν άλλον να σε σταματήσει». Μπορεί ενδεχομένως να αιφνιδιαστούν κάποιοι από το βάρος που η εξιστόρηση δίνει στα παρασκήνια, στις συγκρούσεις εκδοτικών και άλλων συμφερόντων πίσω από την κουρτίνα. Νομίζω, όμως, ότι εκεί βρίσκονται απαντήσεις σε αυτά που δεν ξέρουμε για σκοτεινές περιόδους της ιστορίας.

Από τον πρόλογο του Αλέξη Παπαχελά


Βασισμένη στις προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες παραχωρούσε επί μία δεκαετία (2007-2016) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του, η παρούσα έκδοση αποτελεί ίσως τη συγκλονιστικότερη πολιτική μαρτυρία που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες δεκαετίες.



Το βιβλίο αποκαλύπτει, συναρπάζει, σοκάρει, προβληματίζει. Πέρα από σημαντική πολιτική παρακαταθήκη, πέρα από βιβλίο αποκαλύψεων, είναι μια συγκλονιστική αποτύπωση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της πατρίδας μας, σκιαγραφημένη από έναν εξαιρετικά διορατικό, ρεαλιστή και σημαντικό πολιτικό που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία εβδομήντα χρόνια της ιστορίας της. Η έκδοση χωρίζεται σε δύο τόμους που καλύπτουν τις περιόδους 1942-1974 και 1975-2016.


«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια – Τόμος Α΄: 1942-1974»

του Αλέξη Παπαχελά κυκλοφορεί στις 6 Νοεμβρίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα