ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Μνημόνιο για την επιστροφή του Mega

Το Mega έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει προκειμένου να φτάσει σε πλήρη λειτουργία. Το σχέδιο του Πάνου Κυριακόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου του Star, περί μείωσης υποχρεώσεων του καναλιού, ώστε να έχει νόημα για τους μετόχους η επένδυση, έγινε αποδεκτό από τις τράπεζες. Όμως οι όροι που επέβαλαν, με τους οποίους συμφώνησαν οι μέτοχοι, αποτελούν ένα ιδιαιτέρως σκληρό μνημόνιο, υψηλής αυστηρότητας, αντιστρόφως ανάλογης με τη χαλαρότητα με την οποία χορηγούσαν τα δάνεια στον σταθμό.

Ύστερα από νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, στις οποίες το Mega εκπροσώπησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια προφορική συμφωνία, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τα ΔΣ των τραπεζών και να υπογραφεί με την Τηλέτυπος ως τις 8 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες. Ενδέχεται όμως να υπάρξει καθυστέρηση, καθώς τα ΔΣ που συγκροτούνται για την αναθεώρηση στοιχείων δανεισμού γίνονται μία φορά τον μήνα.


Η δικαστική προστασία από πιστωτές είναι μια διαδικασία που συνολικά θα κρατήσει περίπου τέσσερις μήνες και θα οδηγήσει σε ένα πολύ σκληρό αποτέλεσμα. Οι προμηθευτές του καναλιού, δηλαδή στην πραγματικότητα οι συντελεστές (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι κ.ά.), θα υποστούν μείωση σε αυτά που τους οφείλονται κατά 75%, αν αποδεχθεί το δικαστήριο την αίτηση της εταιρείας στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι τηλεοπτικές σειρές διέσωσαν το κανάλι, αλλά εκείνοι δεν θα εισπράξουν παρά ελάχιστα από την εργασία τους και θα κληθούν την ίδια ώρα να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις για τις νέες σειρές.

Στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους λειτουργίας και της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της Star Investments στο Μαρούσι, το κανάλι θα μεταφερθεί από τη Μεσογείων στην Κάτω Κηφισιά. Το σχέδιο συνεργασίας Star – MEGA – ΣΚΑΪ θα υλοποιηθεί έστω κατά το ένα σκέλος. Και όπως είναι προφανές θα υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στα δύο κανάλια. Δηλαδή, το δελτίο ειδήσεων του Mega, που θα παράγεται στον ίδιο χώρο, θα ανταγωνίζεται εκείνο του Alpha στις 7.00 το απόγευμα και θα ακολουθεί το δελτίο ειδήσεων του Star στις 8.00 το βράδυ. Το δελτίο ειδήσεων θα βγει στον αέρα την άνοιξη.



<ΜΕΤ> Το κρίσιμο βήμα είναι η αδειοδότηση

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι πως ο νόμος απαγορεύει τη συμμετοχή σε εταιρείες που είναι σε διαδικασία εκκαθάρισης, όπως είναι η υπαγωγή στο 106β. Η λύση όμως έχει βρεθεί από το καλοκαίρι, βάσει του σχεδίου Κυριακόπουλου, και αφορά την κάθοδο στον διαγωνισμό και την απόκτηση άδειας από μια άλλη, τρίτη εταιρεία. Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, για λόγους τακτικής, στην προηγούμενη αδειοδότηση ο Όμιλος Βαρδινογιάννη είχε κατέβει με δύο εταιρείες στη διεκδίκηση μίας άδειας. Η εταιρεία που θα λάβει την άδεια θα συγχωνευτεί στη συνέχεια με τον Τηλέτυπο και θα παραλάβει μια εταιρεία με καθαρά οικονομικά μέσα σε διάστημα τριών μηνών, καθώς οι εταιρείες που δεν θα λάβουν άδεια ή δεν θα λάβουν μέρος στη διαδικασία έχουν δικαίωμα εκπομπής για τρεις και μετά κλείνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα