ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

31 σπάνιες εικόνες από το φωτογραφικό αρχείο της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ της διευκόλυνσης της ζωής των αστικών κέντρων -και της ταλαιπωρίας μέσω των λογαριασμών και των βλαβών- στο κατώφλι της δεκαετίας του '50: πώς ήταν τότε οι υπάλληλοι και πώς οι πρώτες ρεκλάμες της υπηρεσίας στις μεγάλες πρωτεύουσες της επικράτειας που από τα σπαρματσέτα, πέρασαν στην άνεση του ηλεκτρικού διακόπτη; Ιστορικά ηλεκτρικό ρεύμα έχουμε από τα τέλη του 1890, ωστόσο μόνο μετά την ίδρυση της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού παίρνουν να μεταμορφώνονται τα μεγάλα ελληνικά αστικά κέντρα. Μια ματιά, στους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς και στα εργαστήρια ηλεκτρολογίας της εποχής,στους πρώτους εναερίτες και τα πρώτα αποτελέσματα του ηλεκτρισμού στον εκσυγχρονισμό, κατ' αρχάς του αστικού βίου, και όλη η ιστορία της υπηρεσίας -και της σύγχρονης αστικής ζωής- ξετυλίγεται μέσα από 31 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, πειστήρια του περάσματός μας στην πρόοδο δείτε εδώ

ΚΥΡ


Κανονικά αποπληρώθηκε από την ΔΕΗ το ομόλογο των 100 εκατ ευρώ

Γιώργος Φιντικάκης

Εξοφλήθηκε την Παρασκευή από την ΔΕΗ το ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ, η προθεσμία για το οποίο έληγε την προσεχή Τρίτη. Ετσι ένας βραχνάς για την επιχείρηση φευγει, καθώς το τελευταίο διάστημα είχε αναπτυχθεί η σεναριολογία που ήθελε την επιχείρηση να δυσκολεύεται να εξασφαλίσει το ποσό.

Τελευταία ευκαιρία για την επανένταξη στο πρόγραμμα των 36 δόσεων της ΔΕΗ

ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Τελευταία ευκαιρία για επανένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων της ΔΕΗ έχουν σήμερα οι καταναλωτές, καθώς εκπνέει η σχετική προθεσμία. 


Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα που λήγει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου απευθύνεται σε καταναλωτές που είχαν ενταχθεί στις 36 δόσεις αλλά στη συνέχεια δεν τήρησαν τη ρύθμιση. Σε αυτούς τους καταναλωτές δόθηκε η δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 36 δόσεων για το τρέχον συνολικό ποσό οφειλής τους, το οποίο ρυθμιζόταν στον εναπομείναντα αριθμό δόσεων από τις αρχικές 36, με άμεση καταβολή της 1ης δόσης.

Η ρύθμιση για οφειλές έως 500 ευρώ

Νέο τέλμα στην αγορά ρεύματος, 5μηνο αποτυχίας για τα ΝΟΜΕ

Του Χάρη Φλουδόπουλου
capital.gr

Ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω. Αυτή είναι διαχρονικά και εν συντομία η περιγραφή των προσπαθειών για την απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρισμού στη χώρα μας. Μια από τα ίδια, φαίνεται ότι έχουμε εκ νέου με αφορμή την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές για το άνοιγμα της αγοράς, βάσει της οποίας αντικαταστάθηκε η διαδικασία πώλησης της "Μικρής ΔΕΗ" με τις – κατ’ ευφημισμό σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ – δημοπρασίες ρεύματος "ΝΟΜΕ".

"Οι δασικοί χάρτες εξαφανίζουν περιουσίες!"

 Πηγή: Capital
Χιλιάδες αγροτικές εκτάσεις εμφανίζονται στους χάρτες ως δασικές ή αναδασωτέες, με συνέπεια να χάνουν την αξία τους, εγείροντας ταυτόχρονα ζήτημα διακοπής αγροτικών επιδοτήσεων.

Eχασε το παιδί του ο άνθρωπος που έδινε χαρά σε εκατομμύρια παιδιά

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Tα πιο ψυχωτικά σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή: O επιχειρηματίας Απόστολος Βακάκης των Jumbo που δίνει χαρά σε εκατομμύρια παιδάκια με τα παιγνίδια είδε τον γιο του Γιώργο (εικόνες κάτω) να γίνεται πύρινη βολίδα και να φεύγει για τoν άλλο κόσμο παίρνοντας μαζί του έναν συνεργάτη της εταιρίας του, μια μητέρα και το 3χρονο αγοράκι της.

Στην Αθήνα και πάλι σήμερα η Τρόικα

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων που θα χρειαστούν για να κλείσει η αξιολόγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη το οικονομικό επιτελείο θα έχει σειρά συναντήσεων με τους δανειστές.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών την Τρίτη διαμορφώνεται ως εξής:

10:30 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. 
12:00 Ενέργεια 
19:00 Επισκόπηση 
20:30 Δημοσιονομικά

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σίριαλ χωρίς... τέλος με τα περιφερειακά αεροδρόμια


FRAPORT: Πραγματικό «σπριντ» θα χρειαστεί ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στο σχήμα υπό τη γερμανική Fraport στις 15 Μαρτίου, όπως είχε προγραμματιστεί, έπειτα από απανωτές παρατάσεις. Παρά την καλή διάθεση και των δύο πλευρών, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε οι Γερμανοί να πάρουν τα κλειδιά των 14 αεροδρομίων.

Αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος, λόγω οφειλών ΥΚΩ προς ΔΕΗ

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Η ΔΕΗ δεν έχει ανακτήσει τα κόστη για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας για την περίοδο από το 2013 και μετά, καθώς οι μέχρι τώρα πολιτικές ηγεσίες, στο εποπτεύον υπουργείο Ενέργειας, απέφευγαν να αγγίξουν το θέμα για να μη χρεωθούν το πολιτικό κόστος από τις αυξήσεις τιμολογίων.

Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος: Με στόχο να ξεκινήσουν τα έργα το 2019

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η Β`φάση του διαγωνισμού για την Υποθαλάσσια Σήραγγα Σαλαμίνας-Περάματος. Η διαδικασία που ξεκίνησε επίσημα τον Νοέμβριο του 2017 είναι "βηματική". Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται η προσέγγιση προκειμένου να "δημιουργηθεί" το φυσικό αντικείμενο του έργου, που θα είναι προϊόν διαλόγου και συμφωνίας των συμμετεχόντων, του Υπουργείου Υποδομών, και της ΚΕΔΕ που επίσης είναι ενεργή στο διαγωνισμού εκφράζοντας τις τοπικές κοινωνίες που επηρεάζονται από το έργο.

Επιστρέφουν οι αποκοπές ρεύματος από την ΔΕΗ

Είναι τέτοια η έλλειψη ρευστότητας της ΔΕΗ και οι υποχρεώσεις που καλείται να εξοφλήσει, που η επιχείρηση δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να ακολουθεί χαλαρή πολιτική στο θέμα των αποκοπών ρεύματος.


Παράταση ως 17 Μαρτίου για τις εισφορές ΕΦΚΑ

Ρούλα Σαλούρου
salourou@euro2day.gr

Παράταση για τις πληρωμές των εισφορών ΕΦΚΑ έως τις 17 Μαρτίου δίνει το υπουργείο Εργασίας καθώς τα προβλήματα με την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων ήταν πολλά.

Η παράταση αφορά μισθωτούς και μη (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες). Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ημερομηνία έληγε αύριο 28 Φεβρουαρίου.

Στο ίδιο έργο θεατές...

Μετά το σχετικό δημοσίευμα του Salamina-Press εδώ ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας κ. Γιάννης Λένης ένοιωσε την ανάγκη να δώσει κάποιες εξηγήσεις μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σχετικά με το 
  
Λόγω θαλασσοταραχής πριν από δέκα περίπου μέρες κατέπλευσε στον κόλπο Σαλαμίνος εμπορικό πλοίο Κουλουριώτικης ιδιοκτησίας. Αρχικά είχε αγκυροβολήσει αρόδου και μετά από έγκριση του ΔΛΤΣ έδεσε στην Σκάλα την Μεγάλη. 

Η αναβάθμιση του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα[VIDEO]


ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (Β΄ ΚΥΚΛΟΣ) ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (EΠΕΙΣΟΔΙΑ 7 & 8)

Η αξέχαστη οικογενειακή σειρά, παραγωγής 1974-1983, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975 και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΡΤ2. 

Η σειρά, βασισμένη στα ομώνυμα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση, καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880. 


Tα επεισόδια 7 & 8 "Να με θυμάσαι, Μέρος 1 και 2" απέσπασαν δύο υποψηφιότητες βραβείων ΕΜΜΥ 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΚΥΡ


ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΛΑΓΑΝΑ

ΦΩΤΟ :ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΛΑΓΑΝΑ (ΕΡΜΙΟΝΗ)
Η λαγάνα είναι ο άζυμος άρτος (ψωμί), ο οποίος φτιάχνεται με παραδοσιακό τρόπο στην Ελλάδα μόνο μια μέρα του χρόνου, την Καθαρή Δευτέρα, ενώ το όνομά της προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό "λάγανον", μια πλακωτή ζύμη που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής. Η λαγάνα αναφέρεται ως έδεσμα σε πολλά κείμενα της Αρχαιότητας. Ένα από αυτά είναι οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, όπου αναφέρεται η φράση λαγάνα πέττετται δηλαδή λαγάνες γίνονται. Μια θεωρία θέλει η λαγάνα να παρομοιάζεται με τον άρτο που κατανάλωσαν οι Ισραηλίτες κατά την έξοδό τους από την Αίγυπτο, από τότε και μέχρι τη στιγμή που ο Χριστός ευλόγησε τον ένζυμο άρτο. Τα αρτοποιεία μένουν ανοικτά τη συγκεκριμένη μέρα, αντίθετα με τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, αποκλειστικά για την παρασκευή και διάθεση λαγάνας.el.wikipedia.org

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (Β΄ ΚΥΚΛΟΣ) ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (EΠΕΙΣΟΔΙΑ 5 & 6)

Η αξέχαστη οικογενειακή σειρά, παραγωγής 1974-1983, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975 και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Η σειρά, βασισμένη στα ομώνυμα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκλς Ουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση, καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880. 

Επεισόδιο 5ο Αψηφώντας την πεποίθηση των κατοίκων του Γουόλνατ Γκρόουβ ότι ο Έιμος Πάικ είναι μανιακός ερημίτης και ζει κλεισμένος σ’ ένα στοιχειωμένο σπίτι, η γενναία Λόρα Ίνγκλς γίνεται φίλη του. Πολύ σύντομα θ’ ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις φήμες και τη μοναχική ζωή του Έιμος. 





Επεισόδιο 6ο Η Καρολάιν επιχειρεί να προκαλέσει τη ζήλια του Αζάια Έντουαρντς, ώστε να τον αναγκάσει να προσκαλέσει την Γκρέις Σνάιντερ στον ετήσιο ανοιξιάτικο χορό. Όταν το σχέδιό της αποτυγχάνει νιώθει μπερδεμένη και ο Τσαρλς προσπαθεί να της υπενθυμίσει τι συνέβη μεταξύ τους στο παρελθόν σε παρόμοιες συνθήκες.

ON LINE ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΔΔΗΕ/ Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στην Ελλάδα

Οι εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Από το «μπουρανί» στον Τύρναβο, στο «γάμο του Κουτρούλη» στην Μεθώνη, μια χώρα που γιορτάζει

Μπορεί οι πόλεις της Πάτρας, του Ρεθύμνου και της Ξάνθης να είναι πανελληνίως -και όχι μόνο-γνωστές για τον τρόπο που γιορτάζουν το Καρναβάλι, ωστόσο σε πολλές πόλεις της Ελλάδας η Αποκριά και η Καθαρά Δευτέρα είναι η περίοδος που αναβιώνουν παραδοσιακά έθιμα και γιορτές, πολλές από τις οποίες έχουν την αφετηρία τους ακόμη και στην περίοδο των ελληνιστικών χρόνων.

Εθιμα που διακωμωδούν, παραδόσεις που συνδέονται με ιστορικές μνήμες των τοπικών κοινωνιών, δρώμενα που ανακαλούν στην μνήμη στιγμές από το παρελθόν, αναβιώνουν και έχουν ένα κοινό στόχο: Την συμμετοχή εν τέλει σε μια γιορτή που συνδέει τους ανθρώπους και προσφέρει -όπως κάθε γιορτή άλλωστε- την ευκαιρία για ψυχαγωγία, και μια διέξοδο από την πεζή και ίσως σκληρή, πολλές φορές πραγματικότητα. διαβάστε εδώ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο 'καλύτερος χαλβάς του κόσμου' φτιάχνεται στη Δραπετσώνα

Τι κάνει τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από τη χαλβαδοποιία Κοσμίδη - Γαβρίλη στη Δραπετσώνα; Για πολλούς, σε αυτό το μικρό εργαστήρι, ένα προσφυγικό δωμάτιο 3 x 10 μέτρα, φτιάχνεται ο ‘καλύτερος χαλβάς του κόσμου’. Το WE βρέθηκε εκεί το μεσημέρι της Παρασκευής και σας παρουσιάζει την 90χρονη ιστορία και τα μυστικά του Χαλβά Δραπετσώνας διαβάστε εδώ

Καθαρά Δευτέρα 2017: Tι να προσέχουν οι καταναλωτές

Απόκριες 2017 και Καθαρά Δευτέρα, και σχεδόν όλοι κάνουμε τις... καθιερωμένες αγορές μας. Προσεκτική αναζήτηση για ποιοτικά σαρακοστιανά προϊόντα, συνιστούν οι ειδικοί ενόψει τους εορταστικού τραπεζιού της Καθαρής Δευτέρας αλλά και της περιόδου της Σαρακοστής γενικότερα. Η οσμή και η εμφάνιση είναι τα δύο σημαντικά κριτήρια που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν ώστε να αγοράσει τα διάφορα θαλασσινά εδέσματα.

Κόπηκε η εκπομπή 'Ξαναδέστε τους'


Οι τέσσερις βασικοί πρωταγωνιστές του Ξαναδέστε τους, ανάρτησαν βίντεο στο instagram με το οποίο είπαν το δικό τους "αντίο" στους τηλεθεατές. 

ΚΥΡ


ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Τα Κούλουμα είναι μια καλή ευκαιρία για να βγουν από την αφάνεια νηστίσιμοι μεζέδες, γλυκά και λιχουδιές που λείπουν από το καθημερινό τραπέζι. Θαλασσινά, όσπρια και λαχανικά πρωταγωνιστούν στις επιλογές μας γεμίζοντας ένα τραπέζι που μυρίζει Ελλάδα!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ

REAL NEWS ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ/ΣΟΦΙΑ ΒΟΣΣΟΥ & ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ :"ΑΝΟΙΞΗ"

ON LINE ANAΔΡΟΜH ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ EUROVISION
Ο 36ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision, διοργανώθηκε στη Ρώμη στις 4 Μαΐου 1991. Νίκησε η συμμετοχή της Σουηδίας με την Καρόλα & το τραγούδι Fångad av en stormvind, λαμβάνοντας 146 βαθμούς.  Τη χρονιά εκείνη η Σοφία Βόσσου εκπροσώπησε την Ελλάδα με το πολύ ωραίο τραγούδι του Ανδρέα Μικρούτσικου "Άνοιξη" με "ζωντανή ορχήστα , το οποίο στην τελική κατάταξη ήρθε 13ο θέση με 36 βαθμούς.

Χρ. Κολώνας: ΡΑΕ - Παραβάσεις ΔΕΗ με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις

Παραβάσεις της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά την απόδοση των ποσών, που εισπράττει μέσω των λογαριασμών ρεύματος από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, στις θυγατρικές της εταιρίες ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ αλλά και στον ΛΑΓΗΕ, διαπιστώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει καρναβάλι!

Του Κωστή Χατζηδάκη

Μπορείς να επιχειρήσεις να παρουσιάσεις μια ήττα 1-0 σαν αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Μπορείς να ισχυριστείς ότι θα κέρδιζες, ή έστω θα έπαιρνες μια ισοπαλία, αν είχες καλύτερη διαιτησία, αν ήσουν λίγο πιο τυχερός, αν δεν είχες τον αέρα κόντρα. Αλλά το να προσπαθήσεις να παρουσιάσεις μια ήττα 4-0 σαν νίκη και να βγαίνεις να πανηγυρίζεις για αυτή απαιτεί ιδιαίτερο ταλέντο στη μασκαράτα. Ταλέντο επιπέδου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Ας δούμε, λοιπόν, τη σουρεαλιστική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο:

Τσακαλώτος για νέα μέτρα: Κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν...

Διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή «success story» του Μαξίμου και είπε ότι «υπάρχει συλλογική ευθύνη»
Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι «καθαρή δημοσιονομική επίπτωση από τα μέτρα δεν θα υπάρχει» - «Εμείς θα κάνουμε τα πάντα στην διαπραγμάτευση αλλά δεν μπορώ να σας πω ποιο θα είναι το πακέτο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

Την γενική εικόνα του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων που περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης-πιστωτών που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου επιχείρησε να δώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή επισημαίνοντας ότι «κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν». Αν και απέφυγε να τοποθετηθεί για το ακριβές «μείγμα» των μέτρων, για το ύψος της μείωσης στο αφορολόγητο και τις συντάξεις, αλλά και τις προοπτικές ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε με ελαφρώς διαφοροποιημένο αφήγημα από εκείνο που επιχειρεί να αποδώσει η κυβέρνηση.[περισσότερα]

Σκληρή στάση του ΔΝΤ προς Ελλάδα και Ευρωπαίους: Μεταρρυθμίσεις τώρα σε συντάξεις και χρέος

Πίεση στην Ελλάδα για Ασφαλιστικό από το 2018 - Τελεσίγραφο στους Ευρωπαίους για χρέος και πλεονάσματα - Τι θα ζητήσει η Ντέλια Βελκουλέσκου κατά τις συνεδριάσεις των τεχνικών κλιμακίων από την ερχόμενη Τρίτη

Με σκληρές θέσεις για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από την πλευρά της Ελλάδας και τη μείωση χρέους - πρωτογενών πλεονασμάτων από την πλευρά των Ευρωπαίων κατεβαίνει την Τρίτη στις διαπραγματεύσεις η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντέλια Βελκουλέσκου.[περισσότερα]

Το Αιγαίο θα γίνει `καυτό`! Νέα κρίση με τους `μπορντό μπερελί` και δήθεν ένταση στα Ίμια!


 Και ξαφνικά... νέα υπόθεση με τούρκους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα στην Τουρκία και βρέθηκαν στην Ελλάδα!
- Πρόκειται για δύο άνδρες που σχεδόν... παραδόθηκαν στην Ορεστιάδα και ζήτησαν άσυλο
- Φέρονται να ανήκουν στην ομάδα θανάτου "μπορτνό μπερελί" που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016
- Μέσα σε όλα αυτά, η τουρκική προπαγάνδα μετέδωσε νέο σκηνικό έντασης στα Ίμια! Κακή η... σκηνοθεσία, με τις εικόνες να δείχνουν δέντρα και οικοδομές στο σημείο!
- Βίντεο, φωτογραφίες και όλο το χρονικό των δύο νέων υποθέσεων που δεδομένα θα ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο [περισσότερα]

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (Β΄ ΚΥΚΛΟΣ) ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (EΠΕΙΣΟΔΙΑ 3 & 4)

Η αξέχαστη οικογενειακή σειρά, παραγωγής 1974-1983, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975 και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΡΤ2. 

Η σειρά, βασισμένη στα ομώνυμα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση, καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880. 
Πως αλλάζει η ζωή στο μικρό χωριό του του Γουόλνατ Γκρόουβ όταν ανοίγει Τράπεζα;

ΚΥΡ


ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ 23.02.2017


TO KEΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Οσμανλίσπορ-Ολυμπιακός 0-3: Ερυθρόλευκο «πάρτι» πρόκρισης μέσα στην Άγκυρα

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 47’ άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης, στο 70’ από τη φοβερή προσπάθεια και την ασίστ του Ανδρούτσου, ο Ελιονούσι διαμόρφωσε το 0-2 και λίγο πριν το φινάλε ο Ιρανός φορ «ξαναχτύπησε», γράφοντας το τελικό 0-3!

«Τορπίλη» από Βερολίνο: Το νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις πρέπει να ισχύσει από τώρα

Ενώ ο Σόιμπλε δήλωνε χθες ότι μπορεί να πάει για αργότερα...
Η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ δηλώνει ότι «το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα»

Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες δεν αφήνει η τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που ζητούν οι δανειστές και τις οποίες η Αθήνα θα κληθεί να νομοθετήσει για το διάστημα μετά το 2018.

ΚΥΡ


Πέθανε ο ηθοποιός Θέμης Μάνεσης

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ηθοποιός Θέμης Μάνεσης. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.  Ο αγαπημένος ηθοποιος έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες σήριαλ και πολλές βιντεοταινίες  και είχε επιλέξει τον τελευταίο καιρό να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Το 2014 τον είδαμε σε guest στο δημοφιλές σήριαλ του Alpha "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα".  tlife.gr

Διεθνής διαγωνισμός από τη ΔΕΗ για την αξιοποίηση 4 γεωθερμικών πεδίων – Θα τριπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στην τριετία

Θοδωρής Παναγούλης

Με σαφή στόχο να κερδίσει το χαμένο έδαφος στον τομέα των ΑΠΕ (όπου ξεκίνησε μεν πρώτη, ιστορικά, στην Ελλάδα, έμεινε όμως στάσιμη τα τελευταία χρόνια) κινείται πλέον η ΔΕΗ μέσω της 100% θυγατρικής της, ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Η υπό τον Ηλία Μοναχολιά διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει λάβει εντολή από τη μητρική να προωθήσει ένα φιλόδοξο στόχο: Δραστηριοποιούμενη σε όλες τις μορφές Ανανεώσιμης Ενέργειας (αιολικά, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία, βιομάζα, υδροηλεκτρικά), να τριπλασιάσει την «πράσινη» εγκατεστημένη ισχύ της επιχείρησης μέσα στην επόμενη τριετία.

Καθαρές ζημιές 5,7 δισ. ευρώ για τη χρήση 2016 για την RWE

Ακόμα πιο δύσκολες ώρες περιμένουν την πλειοψηφία των μετόχων της RWE, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ενέργειας της Γερμανίας ότι δεν θα διανείμει μέρισμα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω διαγραφή ύψους πολλών δισεκατομμυρίων εξαιτίας της μεγάλης υποχώρησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.


ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα