Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Στις 22/2 οι θεσμοί στην Αθήνα, καυτή ατζέντα στα ενεργειακά

4η αξιολόγηση

Μανταλένα Πίου

Στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ολοκληρωθεί και ψηφιστεί πριν Πάσχα, δηλαδή ω ς τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου το αργότερο, προκειμένου να προλάβει και η ΔΕΗ να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες.

Δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι επανέρχονται στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου, αλλά και με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών ξεκινά το υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας για νομοσχέδιο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου έχει ήδη αρχίσει, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, με την Κομισιόν να πιέζει προκειμένου τουλάχιστον οι βασικοί όροι του σχεδίου νόμου να συμφωνηθούν κατά τις επικείμενες επαφές των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών, αλλά και τη συνάντηση ή τις συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ολοκληρωθεί και ψηφιστεί πριν Πάσχα, δηλαδή ω ς τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου το αργότερο, προκειμένου να προλάβει και η ΔΕΗ να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, ώστε οι διαγωνισμοί να προκηρυχθούν την 1η Ιουνίου, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.


Εν τω μεταξύ το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ{ΔΕΗ έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον υπουργό κ. Σταθάκη, ένα ραντεβού που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ χθες το απόγευμα, το ηγετικό κλιμάκιο της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη. Κύριο θέμα της συνάντησης είναι η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, όμως είναι πολύ πιθανόν να τεθούν και θέματα που σχετίζονται με την πώληση των μονάδων και ιδιαίτερα όσον αφορά τον αριθμό των εργαζομένων που θα ακολουθήσει τις μονάδες που θα πουληθούν, το καθεστώς εργασίας στο νέο ιδιοκτήτη, τους τρόπους απορρόφησης όσων μείνουν στη ΔΕΗ από τις πωλούμενες μονάδες κλπ.

Σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, η ΓΕΝΟΠ θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ενιαίου Συντονιστικού Οργάνου κατά της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι φορέων από τη Δυτική Μακεδονία. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τόσο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος (…ακόμα και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν) έχει αντιταχθεί στην πώληση λιγνιτικών μονάδων, όσο και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος δεν έχει λάβει επίσημα θέση, έχει όμως ζητήσει το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος που υποσχέθηκε ο κ . Σταθάκης στις λιγνιτοπαραγωγές περιοχές να επεκταθεί σε όλη την Αρκαδία, και όχι μόνον στη Μεγαλόπολη.businessenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα