Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ-Τα κριτήρια (video)

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη, στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Οι ενδιαφερόμενοι από σήμερα Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ. ΄Οσοι από τους σημερινούς δικαιούχους δεν υποβάλλουν αίτηση, θα απενταχθούν, μετά τις 30 Απριλίου.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ που υποβλήθηκαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα θα υποβάλλονται από σήμερα Πέμπτη (με τους κωδικούς TAXIS) και οι αιτήσεις για την υπαγωγή στο νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος.


Δύο είναι πλέον οι κατηγορίες των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολόγιου.


Οι δικαιούχοι Εισοδήματος Αλληλεγγύης και οι δικαιούχοι κοινωνικοί μερίσματος. Όσοι δηλαδή έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Οι δικαιούχοι Εισοδήματος Αλληλλεγγύης θα έχουν συνολική έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος 70% ενώ η έκπτωση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος θα φτάνει στο 35%. Για τα άτομα με αναπηρία ανω του 67% το εισοδηματικό κριτήριο αυξάνεται κατά 8.000 ευρώ και κατά 15.000 αν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Το ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες καταργείται. Θα εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, με αυξημένα όμως κατά 20% τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.


Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα