Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΔΕΗ: Στις 4 Απριλίου η Γ.Σ. απόσχισης, αν έχει προλάβει να ψηφιστεί ο νόμος

Θοδωρής Παναγούλης
Τις περίπλοκες διαδικασίες για την απόσχιση κλάδου (ή κλάδων) προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αποεπένδυση των δύο μονάδων της Μεγαλόπολης, της μονάδας Μελίτη Ι και της άδειας για τη Μελίτη ΙΙ, έχει δρομολογήσει η ΔΕΗ, κινητοποιώντας το σύνολο σχεδόν του μηχανισμού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Συνέλευση της επιχείρησης, στην οποία θα ληφθούν οι αποφάσεις που σχετίζονται με την απόσχιση, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε η ψήφιση από τη Βουλή του σχετικού νόμου. Άλλως, η ημερομηνία θα μετατεθεί για λίγες μέρες.

Τα περιθώρια είναι στενά, βρίσκονται όμως σε συγχρονισμό με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει και το ΥΠΕΝ, έστω και οριακά. Ο Υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο» το Σάββατο αναφέρει, όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ:


«Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς, οπότε θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε στη Βουλή το νομοσχέδιο και να προχωρήσουμε σε μια δεύτερη φάση διαβούλευσης μέσω της κανονικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας και, βέβαια, στην ψήφιση αυτού που τελικά θα προκύψει.

Το νομοσχέδιο θα έχει τρεις ενότητες: Η πρώτη θα περιγράφει τον τρόπο που θα διαχωριστούν οι μονάδες από τη ΔΕΗ. Η δεύτερη θα αναλύει τη διαδικασία πώλησης των μονάδων, η οποία θα πρέπει να ικανοποιεί τους όρους της διαφάνειας και της αποζημίωσης της ΔΕΗ με ένα δίκαιο τίμημα. Η τρίτη ενότητα θα αφορά τα εργασιακά, δηλαδή τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων, όχι μόνο σε βραχυπρόθεσμη αλλά και σε μεσοπρόθεσμη βάση».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τέλος Μαρτίου έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο, ακολούθως η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ λαμβάνει τις αποφάσεις και στη συνέχεια έχουμε προκήρυξη των διαγωνισμών τον Ιούνιο. «Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι δύσκολη αλλά είναι εφικτή», δήλωσε πρόσφατα στους δημοσιογράφους ο κ. Παναγιωτάκης, με τη βοήθεια προφανώς τω συμβούλων: για την απόσχιση η PWC, για την αποτίμηση των μονάδων η HSBC, ενώ έχει προσληφθεί και ο νομικός σύμβουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, πέραν των θεμάτων απόσχισης, θα αποφασίσει και για το θέμα των τιμολογίων της Υψηλής Τάσης που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα