Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η χρήση των υδροηλεκτρικών μείωσε τις τιμές χονδρικής

Οριακή Τιμή Συστήματος

Σημαντική πτώση, της τάξης του 22%, έχει προκαλέσει στις τιμές της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η αυξημένη χρήση των υδροηλεκτρικών της ΔΕΗ, όπως προκύπτει  από τη διαμόρφωση της  Οριακής Τιμής του Συστήματος (ΟΤΣ) κατά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.


Στο χρονικό διάστημα αυτό, η ΔΕΗ σε συνεννόηση με τον ΑΔΜΗΕ απελευθέρωσε  τα υποχρεωτικά  νερά, καθώς οι υδροταμιευτήρες στους υδροηλεκτρικούς της σταθμούς είχαν γεμίσει λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων και έπρεπε να εκτονωθούν  για λόγους ασφαλείας. 

‘Ετσι, η  μέση ΟΤΣ από 54,21 ευρώ/MWH που είχε διαμορφωθεί την εβδομάδα από 19/2/18 ως 25/ 2/18, όταν η συμμετοχή των νερών στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής ήταν μόλις 9%,  έπεσε στα 42,32 ευρώ/MWh την εβδομάδα από 12/3 ως 18/3/2018, οπότε η συμμετοχή των υδροηλεκτρικών αυξήθηκε  στο 26% της ηλεκτροπαραγωγής. 

Την εβδομάδα από 5/3 ως 11/3,   η μέση ΟΤΣ είχε διαμορφωθεί στα 43,89 ευρώ/ MWh, καταγράφοντας πτώση κατά 13,89% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Η χρήση υδροηλεκτρικών την περίοδο εκείνη είχε φθάσει στο 24%.businessenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα