Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Εύη Κυριακοπούλου: «Πρώτη φορά μού ζητήθηκε “λίστα” για έγκριση»

«Η εκπομπή αυτή, 17 χρόνια τώρα, έχει “ζήσει” όλες τις κυβερνήσεις. Ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα, ποτέ δεν μου έγινε κάποια παρατήρηση ή υπόδειξη. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τέτοια συμπεριφορά».




Η δημοσιογράφος Εύη Κυριακοπούλου δέχθηκε προχθές ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του προέδρου της ΕΡΤ, Χρήστου Λεοντή. Στη σύντομη επικοινωνία που είχε με τη συνεργάτιδά του, της ανακοινώθηκε ότι η εκπομπή «Η ζωή είναι αλλού» σταματάει. Δεν της δόθηκε άλλη εξήγηση. Η έγκριση για μια σειρά 12 εκπομπών είχε δοθεί στις αρχές του 2017. Οι εκπομπές γυρίστηκαν, παραδόθηκαν στην ΕΡΤ και, όπως εξηγεί στην «Κ» η κ. Κυριακοπούλου, «πληρώθηκαν» από τη δημόσια τηλεόραση. Μέχρι λίγο πριν από το καλοκαίρι προβλήθηκαν οι πέντε, με συνεντεύξεις των Διονύση Σαββόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Γιάννη Ξανθούλη, Χρήστου Χωμενίδη και Νίκου Καραθάνου. «Μετά την προβολή της εκπομπής με τον Χωμενίδη, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από στέλεχος της ΕΡΤ. Μου είπε ότι θα σταματήσουν οι προβολές επειδή μπαίνουμε στο καλοκαίρι και τα υπόλοιπα επτά επεισόδια θα βγουν στον αέρα αργότερα. Επίσης, μου είπε ότι, αν δοθεί πράσινο φως για νέο κύκλο επεισοδίων, θα πρέπει να στέλνω από πριν λίστα με τους καλεσμένους μου για να μου την εγκρίνουν. Νομίζω ότι η εκπομπή με τον Χωμενίδη ενόχλησε ορισμένους στην ΕΡΤ διότι είναι η πρώτη φορά που μου ζητάνε “λίστα”. Από το τέλος του καλοκαιριού προσπάθησα πάρα πολλές φορές να μιλήσω με κάποιον από τους επικεφαλής, για να μάθω τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκπομπές. Κανείς δεν έβγαινε στο τηλέφωνο. Μέχρι που ενημερώθηκα ότι η εκπομπή “κόβεται” και ότι οι επτά κάποια στιγμή θα ανέβουν στο αρχείο της web TV. Πιστεύω ότι κάποιοι από τους επτά δεν αρέσουν...».

Δεν θα μεταδοθούν οι συνεντεύξεις με τους Κατερίνα Βρανά, ηθοποιό, Μαρία Ευθυμίου, ιστορικό, Στάθη Καλύβα, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Στρατή Παττακό, καρδιοχειρουργό, Ανδρέα Πετρουλάκη, σκιτσογράφο, Στέλιο Ράμφο, συγγραφέα, και Μελίνα Τανάγρη, τραγουδοποιό.

Τίθεται όμως και ένα σοβαρότερο ερώτημα. Ποιος αποφασίζει να βάλει στο χρονοντούλαπο εκπομπές που έχουν ήδη πληρωθεί; Υπάρχει στη δημόσια τηλεόραση αυτή η πολυτέλεια; Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον διευθυντή προγράμματος της ΕΡΤ Γιώργο Σιούλα και τον πρόεδρο Χρήστο Λεοντή για να μας απαντήσουν, αλλά στάθηκε αδύνατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα