Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Το σχόλιο Γιαρέντη για τα εγκαίνια στη Σύρο

Χωρίς περαιτέρω προλόγους, παραθέτουμε το σχόλιο του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Γ. Γιαρέντη στο facebook, με το οποίο τοποθετείται για την "παράλειψη" της νυν διοίκηση της εταιρείας και της κυβέρνησης να τον προσκαλέσει στην τελετή για τα εγκαίνια της λειτουργίας της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων:

"ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ...
Γράφτηκε στον τύπο , ότι ήταν άκομψο, που δεν προσκλήθηκε ο Γιάννης Γιαρέντης στα εγκαίνια του Υποσταθμού της Σύρου.
Ναι ήταν άκομψο, γιατί αγνόησαν και δεν είχαν την γενναιότητα και την εντιμότητα, να προσκαλέσουν στα εγκαίνια, τον άνθρωπο που ήταν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, όταν το έργο της Διασύνδεσης των Κυκλάδων ξεκίνησε και έγινε πράξη.
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Έδειξαν την μέγιστη απρέπεια προς τους απλούς υπαλλήλους και τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ. 

Ναι κύριοι, είναι ΑΠΡΕΠΕΙΑ να μην προσκαλέσετε για να τιμήσετε, κατ’ ελάχιστον, τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ, που ξενύχτησαν για να έρθουν σήμερα κάποιοι κύριοι να κόβουν κορδέλες. 
Ποια κομματική σκοπιμότητα και ποια δεοντολογία υπαγόρευσαν στην διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, την απαξίωση της προσφοράς όλων όσων δούλεψαν σκληρά για να γίνει πράξη το έργο αυτό. 
Ναι κυριοι, είναι απαξίωση και προσβολή, να μην παρίστανται και μάλιστα στην πρωτη γραμμή ο Γεωργόπουλος, ο Σταθόπουλος, ο Κόκκαλης, ο Γεωργαντζής, ο Μακούδης, η Σκούρτη, ο Κορονιωτάκης, η Γιαννικάκη , η Τσορβά , η Αρέθα και τόσοι άλλοι , που ζητώ συγνώμη που δεν μου επιτρέπει ο χώρος να τους αναφέρω όλους ονομαστικά. Και ήταν πολλοί, αυτοί που δούλεψαν πάνω στις προδιαγραφές του έργου, πάνω στα τεύχη του διαγωνισμού, πάνω στις οικονομοτεχνικές μελέτες που υπεβλήθησαν για να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις, πάνω στις εκθέσεις για να εγκριθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Και ήταν πολλοί αυτοί που δούλεψαν μέσα στις επιτροπές, πάνω από τις προσφυγές, μαζί με τους νομικούς για να μην κολλήσει το έργο.
Και όλοι αυτοί αγνοήθηκαν από την διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.
Όλοι γνωρίζουν , και αυτοί ακόμη που ήταν σήμερα στις πρώτες σειρές των καθισμάτων στα εγκαίνια της Σύρου, ότι το έργο αυτό έγινε πράξη γιατί η διοίκηση Γιαρέντη, με σαφή εντολή της Κυβέρνησης Σαμαρά, από την πρώτη κιόλας ημέρα δούλεψε σκληρά, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, για να πραγματοποιήσει την διασύνδεση των Κυκλάδων. Και μέσα σε ένα χρόνο, από τον Ιούλιο 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014, σε χρόνο ρεκόρ , ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, πήραμε τις εγκρίσεις από την ΕΑΔΗΣΥ (Ενιαία αρχή Δημοσίων Συμβάσεων), το Ελεγκτικό συνέδριο και έγιναν οι αναθέσεις του έργου. Και ξεκίνησε η κατασκευή με σφιχτό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ σε 22 μήνες, δηλαδή τον Ιούλιο του 2016. Και με αυστηρές ρήτρες που θα πλήρωναν οι εργολάβοι αν καθυστερούσαν πέρα από τον συμβατικά συμφωνημένο χρόνο. Και το έργο πήγαινε βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι την αλλαγή της διοίκησης. Και φτάσαμε σήμερα, Μάρτιος του 2018 και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχει σημασία, ας κόψουμε κορδέλα να την παιξουν τα κανάλια. 
Τον Σεπτέμβριο του 2014 , μετά από μια δύσκολη χρονιά με πολλή δουλειά , ήρθε η ώρα να συμβολαιοποιηθεί ο διαγωνισμός. Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε σε δημόσια τελετή, με διαφάνεια και με την παρουσία όλων, με την απαραίτητη δημοσιότητα που άρμοζε στο κορυφαίο κατασκευαστικό έργο υποδομών Ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Τότε εκτός από τον αρμόδιο υπουργό κο Ασημάκη Παπαγεωργίου, είχαν προσκληθεί και η ΡΑΕ, η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, ο ΛΑΓΗΕ και όλοι οι φορείς της ενεργειακής κοινότητας της χώρας.
Με δική μου τότε εντολή, είχαν προσκληθεί και όλοι οι συνάδελφοι του ΑΔΜΗΕ, που είχαν δουλέψει για την ολοκλήρωση του ιστορικού έργου του ΑΔΜΗΕ. Είχαν προσκληθεί και μας τιμήσαν με την παρουσία τους, όλοι οι απλοί συνάδελφοι της ΔΝΕΜ, της ΔΑΠΜ και των άλλων διευθύνσεων που είχαν δουλέψει για το έργο αυτό. 
Όλοι αυτοί, αγνοήθηκαν στην χθεσινή φιέστα που διοργάνωσαν οι διοικούντες τον ΑΔΜΗΕ. 
Κύριοι, δεν περίμενα να προσκαλέσετε, ούτε εμένα προσωπικά , ούτε την υπόλοιπη διοίκηση της περιόδου 2013-2015. 
Περίμενα όμως , να προσκληθούν όλοι οι εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ, που δούλεψαν για την Διασύνδεση των Κυκλάδων.

Αγαπητοί συνάδελφοι του ΑΔΜΗΕ, 
σήμερα μπορεί να είστε πικραμένοι με την συμπεριφορά της διοίκησης, αλλά θα πρέπει να είστε περήφανοι για το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων, γιατί είναι έργο δικό μας.
Προσωπικά, αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί μπορεί να ήμουν ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ που ξεμπλόκαρε και ξεκίνησε το έργο αυτό, αλλά αναγνωρίζω και τιμώ όλους τους συναδέλφους που δουλέψαμε μαζί, για αυτό το μεγάλο έργο.
Σας ευχαριστώ γιατί μου δώσατε την χαρά να συνεργασθώ μαζί σας για να κάνουμε ένα έργο απαραίτητο για τη χώρα, πραγματικότητα.

Ηταν ΑΔΙΚΟ που δεν προσκληθήκατε. Το έκαναν ΠΡΑΞΗ.

Γιάννης Γιαρέντης, 
Πρ. Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα