ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ο Αλέξης και το εθνικό έγκλημα της ΔΕΗ


Πριν λίγες ημέρες σε μια βραδινή συγκέντρωση στην πρεσβεία της Γαλλίας συνάντησα στέλεχος της κυβέρνησης που διαχειρίζεται τα θέματα της ενέργειας και της ΔΕΗ. Έχεις μεγάλο πονοκέφαλο, του είπα. Πως θα καταφέρεις να πουλήσεις την επιχείρηση, που ως αντιπολίτευση την είχες βάλει μπροστά σε όλους τους αγώνες κατά των «Γερμανοτσολιάδων» που ξεπουλούσαν την χώρα τάζοντας φυλάκιση σε όσων ψηφίσουν τότε, τον ρώτησα.

Μάλιστα, του είπα, ότι ο ηγέτης τους Αλέξης Τσίπρας, μιλούσε για εθνικό έγκλημα και ότι είχε καταφέρει να πάρει με το μέρος του τις τοπικές κοινωνίες, εκεί όπου υπάρχει παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, να εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές, να εξασφαλίσει στην κάλπη τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους που κήρυσσαν τον ανένδοτο κατά της «δημόσιας» περιούσιας της ΔΕΗ.


Με ένα απίστευτο σαρδόνιο χαμόγελο και με του ποτήρι στο χέρι, μου απάντησε και με άφησε με την εντύπωση να πιστεύω ότι πραγματικά το έχει υπό έλεγχο.Θα προχωρήσουν όλα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, απάντησε και συνέχισε να πίνει το ποτό του, με ύφος που αν κατάλαβα καλά ήταν, σιγά τώρα μην «κωλώσουμε» σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους και δικούς μας βουλευτές.

Στην εξίσωση πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, πώληση του 17% και του 40% των πελατών της, πρέπει να βάλουμε τα έως τώρα στοιχεία. 

Πρώτο και να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. Η χώρα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το εθνικό καύσιμο χτίζοντας εργοστάσια και απλώνοντας καλώδια για να εξηλεκτρίσει την ελληνική οικονομία μέσα σε μια τριακονταετία 1960-1990 με χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων.

 Δεύτερο και εδώ θα συμφωνήσουμε. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις άνοιγαν φωτογραφικούς διαγωνισμούς, αν άνοιγαν, για να βολέψουν στο κρατικό μονοπώλιο τα δικά τους παιδιά. Πολλά από αυτά δεν έχουν ιδέα ποιο είναι το σταυροκατσάβιδο και τι είναι η γείωση... Κάποιοι όμως είναι πραγματικοί αγωνιστές και πονάνε την δουλειά και το μεροκάματο που τους δίνει η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, είτε εργάζονται σε γραφείο, είτε στο ορυχείο, στην μονάδα, είτε πάνω στον πυλώνα.

Τρίτο....Αφού συμφωνήσαμε στα προηγούμενα δυο μην τα χαλάσουμε εδώ! Η ΔΕΗ με τις πολιτικές που ακολούθησαν κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και η «συντηρητική» Νέα Δημοκρατία, έχασε το τρένο της ανάπτυξης. Έχασε το δικαίωμα να είναι η κυρίαρχη ελληνική επιχείρηση, να μπορεί να κάνει τα δικά της εργοστάσια στα Βαλκάνια και την χώρα. Και πυρηνικά ναι... Έχασε την ευκαιρία να κλείσει συμφωνίες ώστε να εισάγει φθηνό λιθάνθρακα από την Κινά και να καταφέρει να κρατήσει τα καύσιμα της για το μέλλον. Έχασε την ευκαιρία να βρει μάχιμο στρατηγικό εταίρο από την ισχυρή κεντρική Ευρώπη, ένεκα, των εδώ συμφερόντων που ήθελαν με την βοήθεια των συνδικαλιστών και του πρώην ΠΑΣΟΚ νυν ΣΥΡΙΖΑ, να την αποδεκατίσουν. Έχασε την ευκαιρία να τοποθετήσει τα κέρδη από το εθνικό καύσιμο και να διασυνδέσει τα νησιά, να εκμεταλλευτεί τον αέρα και τον ήλιο. Η ΔΕΗ είναι έτοιμη να σκάσει γιατί δεν βρέθηκε ένας «πατριώτης» πολιτικός να αποσυνδέσει δημοτικά τέλη, φόρους, ΕΡΤ κλπ από το τιμολόγιο της, με αποτέλεσμα να την βάλουν μέσα 3 δισ. € και μαζί με τα 4 δισ. € των δανείων είναι πραγματικά με το ένα πόδι...στο λουκέτο.

Τώρα  μπορεί να πει κάποιος ότι είναι αργά για δάκρυα. Πρέπει να φύγει και να σώσει ότι σώζεται. Το θέμα είναι ότι με τις καθυστερήσεις και την επαναστατική γυμναστική του Αλέξη Τσίπρα ως αντιπολίτευση, χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο να προχωρήσει η ΔΕΗ και να καταφέρει να έχει μια καλή τιμή για την αξιοποίηση των περιουσιακών της και την αναγέννηση από τις στάχτες της.

Τώρα που κατάφερε για ακόμα μια φορά να ελέγξει συνδικαλιστές, τοπικές κοινωνίες και βουλευτές λέγοντας για ακόμα μια φορά ψέματα, είναι αργά. Η άξια χάθηκε και πραγματικά τώρα που θα προχωρήσει στην πώληση ο Αλέξης Τσίπρας θα επιβεβαιωθεί. Πρόκειται περί εθνικού εγκλήματος, μόνο που θα πρέπει να κοιταχθεί στον καθρέφτη για να βρει τον ένοχο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα