ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

EUROVISION 2005 ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2005 ήταν ο 50ός ετήσιος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Palace of Sports στο Κίεβο της Ουκρανίας, μετά τη νίκη της Ruslana στο διαγωνισμό του 2004 με το τραγούδι "Wild Dances". Ο διαγωνισμός περιελάμβανε δύο σόου: τον ημιτελικό και τον τελικό, που πραγματοποιήθηκαν στις 19 και 21 Μαΐου 2005, αντίστοιχα. Τα σόου παρουσίασαν οι Μαρία Εφροσνίνα και Παύλο Σύλκο. Συμμετείχαν τριάντα εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα ντεμπούτα της Βουλγαρίας και της Μολδαβίας και η επιστροφή της Ουγγαρίας, η οποία συμμετείχε τελευταία φορά το 1998.


Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι το γεγονός αυτό θα ενισχύσει την εικόνα της Ουκρανίας στο εξωτερικό και θα αυξήσει τον τουρισμό, ενώ η νέα κυβέρνηση της χώρας ελπίζει ότι θα δώσει επίσης μια μικρή ώθηση στο μακροπρόθεσμο στόχο της απόκτησης της προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο νικητής για το 2005 ήταν η Ελλάδα με το τραγούδι "My Number One" που ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου και που έγραψαν οι Χρήστος Δάντης και Ναταλία Γερμανού, και οι δύο επιτυχημένοι τραγουδιστές και τραγουδοποιοί στην Ελλάδα. Σημείωσε 230 πόντους, κερδίζοντας τη Μάλτα στη δεύτερη θέση με ένα περιθώριο 38 βαθμών. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η Ρουμανία, το Ισραήλ και η Λετονία τερμάτισαν στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, γεμίζοντας έτσι την πρώτη πεντάδα. Οι "Μεγάλες Τέσσερις" (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) κατέληξαν ως οι "Τελευταίες Τέσσερις", τερματίζοντας όλες στις τελευταίες τέσσερις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στον τελικό, μαζί με την οικοδέσποινα Ουκρανία, που τερμάτισε 20η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα