ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

EUROVISION 2015 ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΧΩΡΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2015 ήταν ο 60ός ετήσιος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision και πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία, και συγκεκριμένα στο Wiener Stadthalle της Βιέννης, μετά τη νίκη της Conchita Wurst στον διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2014 στην Κοπεγχάγη της Δανίας.Ήταν η δεύτερη φορά που η Αυστρία φιλοξένησε το διαγωνισμό μετά την νίκη της το 1966.

40 χώρες συμμετείχαν στο διαγωνισμό του 2015. Η Κύπρος επέστρεψε στον διαγωνισμό μετά από ένα χρόνο αποχής όπως και η Σερβία, ενώ η Τσεχία επέστρεψε στο διαγωνισμό ύστερα από 5 χρόνια αποχής. Η Ουκρανία αποφάσισε να μείνει εκτός διαγωνισμού για εκείνη τη χρονιά λόγω οικονομικής αναδιοργάνωσης του NTU και λόγω πολιτικών εξελίξεων με την Ρωσία. Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η EBU ανακοίνωσε πως στον διαγωνισμό θα κάνει ντεμπούτο η Αυστραλία, παρότι δεν ανήκει στην Ευρώπη.

Τον διαγωνισμό κέρδισε η Σουηδία με τον Måns Zelmerlöw ως ερμηνευτή με το τραγούδι "Heroes" με 365 βαθμούς. Αυτή ήταν η έκτη νίκη της Σουηδίας. Η χώρα έγινε η δεύτερη με τις περισσότερες νίκες με τη σημερινή μορφή του διαγωνισμού, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία, που έχει 7 μέχρι στιγμής. Δεύτερη ήταν η Ρωσία με 303 βαθμούς, ενώ τρίτη η Ιταλία με 292 βαθμούς. Μετά από αρκετά χρόνια, το τραγούδι των τριών πρώτων χωρών δεν είχε αγγλικό στίχο. Η Αυστρία (πρώτη διοργανώτρια που δεν έλαβε βαθμό) και η Γερμανία έλαβαν 0 βαθμούς κάτι το οποίο είχε να γίνει σε τελικό, από το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα