Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΕUROVISION 2010 ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΧΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2010 ήταν ο 55ος διαγωνισμός στην ιστορία του θεσμού. Ο διαγωνισμός έγινε στο Telenor Arena, στο Όσλο της Νορβηγίας. Αυτό οφείλεται στην περσινή νίκη του ALEXANDER RYBAK το 2009, με το τραγούδι "Fairytale",το οποίο σημείωσε ρεκόρ πόντων (387). Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η Νορβηγία φιλοξένησε το διαγωνισμό, αφού ήταν οικοδέσποινα επίσης το 1986 και το 1996.

Οι ημιτελικοί διεξήχθησαν στις 25 και 27 Μαΐου 2010, ενώ ο τελικός έγινε στις 29. Η EBU ανακοίνωσε ότι το σύστημα ψηφοφορίας στους ημιτελικούς έχει αλλάξει και η τηλεψηφοφορία θα ήταν ισάξια με την κριτική επιτροπή (σε πσοοστό 50-50), ενώ προτάθηκε και η επιστροφή της ορχήστρας, πρόταση που απορρίφθηκε.Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 39 χώρες, με τη Γεωργία να επιστρέφει και την Ανδόρρα, την Τσεχία, το Μαυροβούνιο και την Ουγγαρία να αποχωρούν.Η Λιθουανία είχε δηλώσει αποχώρηση αρχικά, όμως τελικά διαγωνίσθηκε μεταξύ των υπόλοιπων χωρών κανονικά. Για πρώτη φορά από το 2004 η Σουηδία έμεινε εκτός τελικού. Αρκετές χώρες αποχώρησαν από τον διαγωνισμό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Νικήτρια αναδείχθηκε για πρώτη φορά ως ενιαίο κράτος η Γερμανία με το τραγούδι "Satellite" σε ερμηνεία από την τραγουδίστρια Λένα. Για πρώτη φορά κέρδισε επίσης μία χώρα από τις Big Four, από το 2000, οπότε και καθιερώθηκε ο κανονισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα