Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε πάνω στην «τέλεια καταιγίδα» μετά τον Αύγουστο

Το φόβο ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος βγαίνοντας από το μνημόνιο, να πέσουμε πάνω σε μια «τέλεια καταιγίδα», εκφράζει στο Liberal ο Σαράντης Καλυβίτης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Και εξηγεί ότι σε περίπτωση επιδείνωσης του διεθνούς περιβάλλοντος τους επόμενους μήνες, ο δημοσιονομικός «κουμπαράς» που έχει δημιουργηθεί μέσω της υπερκάλυψης των στόχων και αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, ένα «δίχτυ ασφαλείας», δεν θα μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για εμάς, πέρα από ένα πολύ βραχυχρόνιο διάστημα. Πολλώ δε μάλλον όταν η Ελλάδα δεν έχει δώσει την εντύπωση οικονομίας που απογειώνεται με ρυθμούς ανάπτυξης 4% ή έστω 3% το χρόνο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ιταλία, επισημαίνει ότι οι αγορές δεν έχουν ακόμη ενσωματώσει τον κίνδυνο. Και σημειώνει πόσο επιτακτικό είναι η νέα κυβέρνηση να δώσει γρήγορα το στίγμα της, καθώς αν αναλωθεί σε σκιαμαχία με τις αγορές θέλοντας στο τέλος της ημέρας να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, θα αντιμετωπίσει σύντομα το οδυνηρό μείγμα της αύξησης των επιτοκίων και της εγκατάλειψης των υποσχέσεων της για αυξήσεις σε συντάξεις και επιδόματα. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, η άνοδος δεν θα είναι "ομαλή", με την έννοια της ανόδου του spread με σταθερό και, κατά κάποιο τρόπο, "ελεγχόμενο" ρυθμό, αλλά θα έχει το χαρακτηριστικό της εκρηκτικής κορύφωσης», σημειώνει ο κ. Καλυβίτης.

Συνέντευξη στο Γιώργο Φιντικάκη  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα