Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Κατατέθηκαν οι τροπολογίες για ΥΚΩ και ΚΟΤ

Δύο τροπολογίες, μία για τη  χρηματοδότηση του νέου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) από τον προυπολογισμό και μία για την παρακολούθηση της πορείας των Υπηρεσιών Κοινής  Ωφέλειας (ΥΚΩ) σε εξαμηνιαία αντί σε ετήσια βάση,   κατατέθηκαν χθες στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την  τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

¨Οπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης το ΚΟΤ έχει αλλάξει, παρέχοντας  έκπτωση, 70%, στα νοικοκυριά που παίρνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, και 30% στους υπόλοιπους δικαιούχους. Αυτό δημιουργεί ένα δημοσιονομικό κόστος το οποίο έχει ενσωματωθεί  στους προϋπολογισμούς του 2019 και 2020 και βέβαια του 2018

Η άλλη τροπολογία αναφέφει ότι η παρακολούθηση των ΥΚΩ, που γίνεται σήμερα σε ετήσια βάση, θα γίνεται σε εξαμηνιαία βάση και η ΡΑΕ ανά εξάμηνο θα διενεργεί την πρόβλεψη για το επόμενο εξάμηνο, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο σχηματισμού οποιουδήποτε ελλείμματος στο λογαριασμό των ΥΚΩ.

Κατά τις εκτιμήσεις του υπουργείου η τροπολογία δεν θα ενεργοποιηθεί, γιατί ο λογαριασμός των ΥΚΩ είναι ασφαλής, δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα