Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Κ. Μητσοτάκης: Είναι μία κακή συμφωνία, καλώ τον Α. Τσίπρα να μην την υπογράψει

Του Δημήτρη Γκάτσιου
Ηχηρό είναι το "όχι" του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό της γείτονος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προετοιμάζεται για την αυριανή πρωινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επισημαίνει, στη δήλωσή του, ότι η λύση που συμφωνήθηκε είναι μία κακή συμφωνία. Παράλληλα, επισημαίνει πως αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση,


Αναδεικνύοντας, παράλληλα, τη…βαβελοποίηση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα, υπογράφοντας μία συμφωνία "η οποία  δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του" και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει στην υπογραφή.

Την ίδια στιγμή, στην οδό Πειραιώς εξετάζουν το πλάνο του επόμενου κύματος επικοινωνιακής και πολιτικής αντεπίθεσης με στόχο τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και το συγκυβερνήτη του και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, με όλα τα…όπλα στη φαρέτρα, κοινοβουλευτικά και μη, να βρίσκονται επί τάπητος.

"Ύστερα από έξι μήνες μυστικής διπλωματίας, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με τον κ. Ζάεφ να υπογράψει μια διακρατική συμφωνία για την επίλυση της εκκρεμότητας με την γείτονα χώρα. Το έκανε, αφού περιφρόνησε τον Ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του. Και αφού αγνόησε προκλητικά σύσσωμη την αντιπολίτευση και τη Βουλή. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας μία συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Θα ενημερώσω άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θεσμικό εγγυητή του πολιτεύματος, για αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη", τονίζει, στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης.

Ερχόμενος στην ουσία της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι, με βάση αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε και ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα, αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση.

"Η λύση που συμφωνήθηκε είναι μια κακή συμφωνία.  Έρχεται σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων.  Αυτό κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν. Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμιά αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική χώρα Μακεδονία σκέτο. Επιπλέον μία κακή συμφωνία προσφέρει έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε κάλπικό εθνικισμό, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε άλλη μία, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα", αναφέρει. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει ότι προτεραιότητά του είναι να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη διαφύλαξη της ενότητας του Ελληνικού λαού, επαναλαμβάνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.

"Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα της Ελλάδας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να μην υπογράψει αυτή τη συμφωνία", σημειώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα