Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Μητσοτάκης: Απαιτείται γενναία λύση για το χρέος και συμβιβασμός με το ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε στη συνάντηση στη ΚΟ του ΕΛΚ στο Μόναχο ότι σε όλες τις διεθνείς επαφές του εμφανίζεται «με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος» - Από τη βαυαρική πρωτεύουσα μετέβη στο Τορίνο για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ που έχει ως κύριο θέμα την αντιμετώπιση του λαϊκισμού.

Το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους έθεσε μετ΄ επιτάσεως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς κατά το προηγούμενο διήμερο που συμμετείχε στη σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Μόναχο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόσο στην ομιλία του όσο και στις κατά ιδίαν συναντήσεις που είχε επέμεινε ότι απαιτείται γενναία λύση για το χρέος της Ελλάδος. Ταυτόχρονα θύμισε στους συνομιλητές του ότι οι εταίροι της χώρας μας έχουν δεσμευθεί γι΄ αυτό ήδη από το 2012 καλώντας να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις που έχουν αναλάβει έναντι της Ελλάδας και όχι της σημερινής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «λόγω της ανικανότητάς της έχει αποτύχει οικτρά σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε». 


Επιπροσθέτως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να βρεθεί συμβιβασμός με το ΔΝΤ, ώστε να σταλεί σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και καλά επιτόκια.

Αντικρούοντας φημολογίες και διαδόσεις που έχουν κυβερνητική προέλευση, γαλάζια στελέχη υποστηρίζουν ότι «ψεύδονται ασύστολα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίζονται ότι ο κ. Μητσοτάκης με όσα δηλώνει στο εξωτερικό υπονομεύει τη θέση της χώρας, το κάνουν συνειδητά και το ξέρουν». 

«Ισχύει ακριβώς το αντίθετο», συμπληρώνουν επισημαίνοντας ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις του εμφανίζεται με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος. Το ίδιο έκανε και στο πλαίσιο των συναντήσεων του στη συνάντηση στη ΚΟ του ΕΛΚ στο Μόναχο αλλά και στην ομιλία του για το μέλλον της Ευρώπης».

«Είναι επομένως αστείο να εγκαλείται ο κ. Μητσοτάκης ότι υπονομεύει τη χώρα στο εξωτερικό», σχολιάζουν γαλάζιες πηγές. Και προσθέτουν: «Προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν επειδή συμφώνησε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που πειραματίστηκε με το λαϊκισμό, ότι έχει πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτό και ότι πλέον τα πράγματα αλλάζουν. Οι Έλληνες καθημερινά αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι είναι σημαντικό να έχουν μία ικανή, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή η κυβέρνηση να είναι τμήμα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας».

Στο Τορίνο για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της συνεδρίασης του ΕΛΚ στο Μόναχο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ταξίδεψε στο Τορίνο προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που ξεκίνησε την Πέμπτη και θα διαρκέσει ως την προσεχή Κυριακή.

Το κεντρικό ζήτημα που περιλαμβάνεται στην ατζέντα του εν λόγω forum, στο οποίο συμμετέχουν στελέχη επιχειρήσεων καθώς και πολιτικά πρόσωπα από όλο τον κόσμο, είναι η επέλαση του λαϊκισμού στην Ευρώπη, θέμα το οποίο απασχόλησε και τη συνεδρίαση του ΕΛΚ. Επίσης θα συζητηθούν και άλλα καυτά θέματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής όπως οι εξελίξεις στο Ιράν, στη Σαουδική Αραβία και στη Ρωσία, αλλά και η παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ και το διεθνές εμπόριο.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα