Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Οι Έλληνες παίχτες, οι Κινέζοι μαζί με τον Κοπελούζο και δυο Τσέχικες εταιρείες κατέβηκαν για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Γιώργος Φιντικάκης
Ολοκληρώθηκε η α' φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα δύο πακέτα λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, εκείνο της Μελίτης και εκείνο της Μεγαλόπολης. Συμμετοχές από την εγχώρια αγορά έχουμε: την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Μυτιληναίος και την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ενώ ο όμιλος Κοπελούζου κατέβηκε στο διαγωνισμό, όπως αναμενόταν, σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Κινέζικη εταιρεία BEIJING GUOHUA, θυγατρική 100% της Shenhua. Την εμφάνισή τους στην α΄ φάση του διαγωνισμού έκαναν και δύο τσέχικες εταιρείες, η EPH και η Indoverse, οι οποίες αποτελούν κατά κάποιο τρόπο την έκπληξη της όλης διαδικασίας. 


Ας σημειωθεί ότι η λίστα αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί, είτε με το σχηματισμό κοινοπραξιών, είτε με τον αποκλεισμό εταιρειών που θα κριθεί ότι δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β' φάση των δεσμευτικών προσφορών. Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον σήμερα θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το σχήμα με το οποίο θα συμμετέσχουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών προσδιορίζεται χρονικά για το Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης.

Συνολικά συμμετείχαν οι παρακάτω εταιρείες:

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)

2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”)

5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED

6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Η τελική απόφαση για τους υποψηφίους που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα