Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Όμιλος Κοπελούζου /Συμφωνία με τον κινεζικό κολοσσό CHN Energy

της Μανταλένας Πίου
Συμφωνία με τον κινεζικό κολοσσό CHN Energy στον τομέα του ηλεκτρισμού, συμβατικής παραγωγής και ΑΠΕ, υπέγραψε χθες ο όμιλος Κοπελούζου, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της China Energy Investment Corporation Ltd, ομίλου που έχει στην ομπρέλα του τη μεταλύτερη εταιρία παραγωγό ηλεκτρισμού στην Κίνα και στον κόσμο.

Με βάση τη συμφωνία, την οποία υπέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  του ελληνικού ομίλου, Δημήτρης Κοπελούζος,.  με το νέο σχήμα η CHN Energy εισέρχεται με  με 75% στο μετοχικό κεφάλαιο της Elica Group που ανήκει στον όμιλο και δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ. Στο πλαίσιο αυτό, όλες τα λειτουργούντα πάρκα αιολικών του ομίλου και όσα βρίσκονται στα διάφορα στάδια αδειοδότησης, ένα σύνολο 1.500 MW περνά στο νέο σχήμα, το οποίο ήδη δραστηριοποιείται  στο χώρο με τη κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη.

Ας σημειωθεί ότι η CHN Energy είναι και η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα. 


Εκτός από τις επενδύσεις στον  ηλεκτρισμό  στην Ελλάδα, τομέα για τον οποίο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί έχει τεθεί στόχος της τάξης των 3 δις. ευρώ σε βάθος χρόνου, το νέο σχήμα σκοπεύει και σε  επενδύσεις στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, καθώς ο κινεζικός όμιλος θεωρεί τη χώρα ως πύλη εισόδου για τον  τομέα της ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. 

Η CHN Energy είναι η εταιρία που δημιουργήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο, από τη συγχώνευση της China Gouodian Corporation και της Shenhua Group. Oπως δήλωσε ο πρόεδρο της Δρ Ling Wen, o οποίος ήλθε στην Αθήνα για μία ημέρα, μόνον για την υπογραφή της συμφωνίας, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο παραγωγός άνθρακα και εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας και έχει μεγάλη ανάπτυξη των ΑΠΕ. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στα 17 δις ευρώ και τα περιουσιακά της στοιχεια στα 235,6 δια ευρώ. Απασχολεί 330.000 εργαζόμενους σε 66 θυγατρικές εταιρίες της. Διαθέτει 10 εισηγμένες εταιρίες στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Από την πλευρά του ο κ. Κοπελούζος υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας, τονίζοντας ότι αποτελεί τη βάση για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην περιοχή των Βαλκανίων . Ο υφυπουργός υπουργός Ανάπτυξης Στεργιος Πιτσιόρλας διαβεβαίωσε για την ενθάρρυνση και τη  στήριξη των κινεζικών επενδύσεων από την ελληνική πολιτεία. «Θα έχετε τη μέγιστη υποστήριξη του ελληνικού δημοσίου» δήλωσε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα