Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Κύμα επενδύσεων στα media από τη Forthnet

Συμφωνία της BC Partners με τις τράπεζες 

Από εκεί που ήταν στριμωγμένη στο καναβάτσο και δεχόταν το ένα χτύπημα μετά το άλλο, η Forthnet από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης έχει έναν νέο ισχυρό μέτοχο. Γίνεται μέλος του ομίλου της BC Partners, μετά τη συμφωνία με τη θυγατρική της United Group, με την οποία θα αποκτήσει το 36% της εταιρείας που κατείχαν οι δανείστριες τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Αττικής). Το τίμημα ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ.


Για τη Forthnet έδειξαν ενδιαφέρον, άλλοτε πραγματικό και άλλοτε εικονικό, αρκετές εταιρείες. Την πόρτα της χτύπησαν ο ΟΤΕ, η Vodafone, η Wind, o ANT1, (εσχάτως) η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, που ταλαιπωρήθηκε από τη στάση της Alpha Bank, και η Duet Private Equity Limited, με έδρα το Λονδίνο.

Η BC Partners έχει 112 επενδύσεις σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 143 δισ. ευρώ. Στην Ευρώπη έχει τοποθετηθεί σε 15 ομίλους σε επτά χώρες, ενώ διαθέτει τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις ΗΠΑ και παρουσία στα Βαλκάνια. Με τη συμφωνία αυτή αλλάζουν οι κανόνες του τηλεπικοινωνιακού παιχνιδιού και της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Αν η Nova κράτησε τη θέση της στην αγορά, παρά τον ασφυκτικό έλεγχο των τραπεζών, τώρα, με διαθέσιμα κεφάλαια και με μια εταιρεία που εξειδικεύεται στις τηλεπικοινωνίες και στη συνδρομητική τηλεόραση, αναμένεται να διαθέσει σημαντικά κεφάλαια για συμφωνίες στον κλάδο, στον τομέα των δικαιωμάτων και σε επενδύσεις, όπως η κινητή τηλεφωνία.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα