![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW_7Nsjyqrl7TKlgaXFkUxnuK1KCsaOZnlssTabcp_0ljDglnO_X42dgQovt0FKQ7aKizbdVD91znccJejkrU1hV0z38QKTmOkFnM1kOSvWt9r8ct5hmjIz62-7RY7caZO3sOuuYF6Wss/s280/Untitled+%25281%2529.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpHMg8zutKh_X6DxvtTyxqDZU3rLDJ8pSeFWMKx57UPrlMvESQAvAHyIWIHPZiPRw_1ZirkY7KzAMe_cftR8qY-tOXEvVYCJqoRNjW2CsqAiBC7iLOsCB3QHQ0fYR19zcW4OXUsuh0QBg/s1600/2.jpg)
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ξεκίνησε να εξυπηρετεί τους Έλληνες καταναλωτές σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυσή της, περισσότερο από έναν αιώνα πριν. Η Σχολή εισήγαγε στην Ελλάδα φρέσκο παστεριωμένο γάλα θέτοντας σε εφαρμογή την πρώτη μονάδα παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος το 1935.
Σήμερα, οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια της γαλακτοκομικής και ορνιθοτροφικής παραγωγής, καθώς επίσης και στον εκπαιδευτικό αμπελώνα/ οινοποιείο της Σχολής, όπου παράγεται ξινόμαυρος ερυθρός επιτραπέζιος οίνος, ακολουθώντας τα ευεργετικά αποτελέσματα της συνεχούς έρευνας της Σχολής. Ακόμη, οι μαθητές παράγουν σε μικρές ποσότητες πουλερικά, λαχανικά, ελαιόλαδο, φρέσκα λουλούδια όπως φρέζες και κρίνα, και μέλι.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκομικών, πτηνοτροφικών και φυτικών προϊόντων του Αγροκτήματος στηρίζουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου