![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxLP7keyXRmoshNX34QlHMILso9boT6ubvcGJAlKoWk4MeNnjbWW6gUQkfYL59o1qqGnbfXIN7KYExW5IsIbX9N7bgJvEJJ71RAFgTbLwCPEhkj8NKSstjpQS073986Xuc598Q3SLhS3_o/s280/alekos-papadopoulos-synentefxi-body-image-1436877097-size_1000.webp)
Πρότεινε μάλιστα την κατάργηση και πλήθους υπουργείων, ζητώντας να καταργηθούν όλα τα σημερινά υπουργεία, πλην των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και στη θέση τους να δημιουργηθούν νέα υπουργεία, που θα έχουν μόνο την ευθύνη χάραξης πολιτικών και ελέγχου.
Ο κ. Παπαδόπουλος συνέχισε ζητώντας να καταργηθούν -πλην ενστόλων, δικαστικών και διπλωματών- οι συμβάσεις δημοσίου δικαίου των κρατικών υπαλλήλων. Αντ’ αυτών, προτείνει την καθιέρωση συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, οι οποίες μετά από μία πενταετία και ύστερα από αυστηρή αξιολόγηση, θα μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου επίσης ιδιωτικού δικαίου.
Επίσης, προτείνει την καθιέρωση αυστηρών συστημάτων αξιολόγησης, εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων διοίκησης ολικής ποιότητας στις Περιφέρειες και τους Δήμους.
"Το δίλημμα ‘κατάργηση ή όχι της μονιμότητας’ είναι ψευδές δίλημμα. Τίθεται κυρίως από εκείνους οι οποίοι θέλουν να βασιλεύει η σημερινή αδράνεια της Δημόσιας Διοίκησης και να διατηρούν τα προνόμια και τα συμφέροντά τους", είπε.
Τέλος, στέκεται απέναντι στη λογική της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας "ανέφικτο" αυτό που υπόσχεται - για προσλήψεις 10.000 δημοσίων υπαλλήλων - και τονίζει ότι δεν έκλεισε ο κύκλος της κρίσης "διότι δεν προέκυψε από την κρίση κανένα ‘Μέγα Δίδαγμα’ για την κοινωνία και τους ταγούς της". capital.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου