Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΤΤ: Το πρόγραμμα εθελουσίας για το προσωπικό

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Πέντε κατηγορίες προβλέπει το σχέδιο εθελουσίας εξόδου του Τ.Τ. Στόχος η μείωση προσωπικού κατά 700 άτομα. Αναμένεται να εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από την πλευρά των εργαζόμενων.
Ένα βήμα πριν από την πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η διοίκηση του οποίου υπό την εποπτεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποφάσισε το τελευταίο βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής αναδιάρθρωσης της τράπεζας.
Η διοίκηση του νέου Τ.Τ. καλεί όσους εργαζόμενους επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 4 Ιουλίου 2013 προκειμένου να κάνουν χρήση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο κοινοποιήθηκε στο προσωπικό το τελευταίο 24ωρο. Στόχος είναι η... απομάκρυνση τουλάχιστον 700 εργαζομένων, ωστόσο οι πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι οι αιτήσεις αναμένεται να είναι μαζικές εν όψει της πώλησης της τράπεζας.

Tι προβλέπει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ατομικό και περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες εργαζομένων.
- Στην πρώτη ανήκουν οι "παλαιοί" εργαζόμενοι, που εντάσσονται στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση το πρόγραμμα, εάν είναι ασφαλισμένοι πάνω από 25 χρόνια στον ασφαλιστικό φορέα του δημοσίου τους δίνει τη δυνατότητα επιπλέον 7 πλασματικών χρόνων (η εξαγορά τους γίνεται από το Τ.Τ.) και εν συνεχεία να συνταξιοδοτηθούν. Στην περίπτωση όπου έχουν 37 έτη εργασίας (συμπεριλαμβανομένων και των πλασματικών), τότε θα πάρουν πλήρη σύνταξη, ενώ προβλέπεται και η αναπλήρωση μισθολογικών απωλειών.
- Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι δύνανται να πάρουν μειωμένη σύνταξη (π.χ. μητέρα με ανήλικα τέκνα). Εδώ τους παρέχονται κίνητρα για αποχώρηση με πλαφόν αποζημίωσης τις 60-65.000 ευρώ.
- Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ή σε οποιοδήποτε άλλο (πλην του δημοσίου) ασφαλιστικό φορέα. Εάν έχουν κλείσει 25ετία, τους δίνεται κίνητρο για αποχώρηση και εδώ με πλαφόν αποζημίωσης 60-65.000 ευρώ.
- Η τέταρτη και η πέμπτη κατηγορία αφορούν κυρίως τους εργαζόμενους που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, ανεξαρτήτως χρόνων υπηρεσίας, στους οποίους δίνει 10 έως 15 μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα