Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σκληρό «πακέτο» δοκιμασιών για κάλυψη 30 θέσεων στον ΟΤΕ

Από εξαντλητικά ψυχομετρικά τεστ περνούν οι υποψήφιοι για τις θέσεις ευθύνης
Σκληρό «πακέτο» δοκιμασιών για κάλυψη 30 θέσεων στον ΟΤΕ
Υψηλή συμμετοχή από τους εργαζομένους του ΟΤΕ στον εσωτερικό διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων ευθύνης

Υψηλή συμμετοχή καταγράφεται στην εσωτερική πρόσκληση του ομίλου ΟΤΕ για την πλήρωση περίπου 30 θέσεων ευθύνης σε ολόκληρη την επικράτεια. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που σε επίπεδο ομίλου δεν εφαρμόζεται η απευθείας ανάθεση καθηκόντων, αλλά μία πλήρως ανοιχτή και αξιοκρατική διαδικασία, η οποία περνάει από «κόσκινο» τον κάθε υποψήφιο.

Ήδη, έχει καταγραφεί υψηλή συμμετοχή από εργαζόμενους του ομίλου για την πλήρωση των θέσεων τμηματαρχών και υποδιευθυντών. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά το Πάσχα με την αποστολή βιογραφικών, που αποτέλεσε τη βάση για το πρώτο «φιλτράρισμα», προκειμένου να κρατηθούν για την επόμενη φάση όσοι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Όσοι προκρίθηκαν, πέρασαν στη συνέχεια από προσωπικές συνεντεύξεις, τις οποίες έκαναν παράλληλα τόσο μέλη της διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού όσο και στελέχη άλλων διευθύνσεων. Όσοι πέρασαν την διπλή συνέντευξη, ετοιμάζονται για τα δύσκολα.

Και αυτό διότι τρίτη εταιρία έχει αναλάβει για λογαριασμό του ΟΤΕ τα ψυχομετρικά τεστ των εξεταζομένων, καθώς θα αξιολογήσει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία κάθε χαρακτήρα, μέσα από μία δύσκολη διαδικασία. Ήδη, όπως πληροφορείται «ΤΟ ΒΗΜΑ», η φάση των ψυχομετρικών τεστ, όπου αναλύεται το ψυχολογικό προφίλ του υποψηφίου, έχει αρχίσει.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «διαβολοβδομάδα» περιέχει ένα σκληρό «πακέτο» δοκιμασιών, που περιλαμβάνει 300 ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν σε 25 λεπτά, συνέντευξη, προσομοιώσεις διοίκησης και λήψης αποφάσεων, εσπευσμένες εταιρικές παρουσιάσεις και διαπραγματεύσεις με πελάτες.

Έτσι, όπως σημειώνουν στελέχη του ΟΤΕ, οι εξεταζόμενοι καλούνται να αντεπεξέλθουν σε έκτακτες και βεβαρημένες καταστάσεις υπό συνθήκες πίεσης, αλλά και να ανταποκριθούν σε περιστάσεις υψηλού κινδύνου. Η όλη εξέταση, από την οποία περνάει ένα άτομο ανά ημέρα, διαρκεί περίπου πέντε ώρες.

Εφεξής, όπως αναφέρουν στελέχη του ΟΤΕ, οποιαδήποτε κενή θέση ευθύνης θα προκηρύσσεται και θα εφαρμόζεται ανοιχτή, διαγωνιστική διαδικασία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα